покани

Начало | покани | „Приказка за попа и неговият слуга Глупан”

„Приказка за попа и неговият слуга Глупан”

Аз детето | 2007-12-06

Третата за сезона премиера в Столичен Куклен Театър, ще се състои на 07.12.2007 г., от 19.00 часа, в салона на улица „Ген. Гурко” 14. Този път театърът залага на мюзикъла. Спектакълът е по едноименната приказка на А. С. Пушкин, превод Петър Ковачев. Постановката е дело на проф. Боньо Лунгов, който работи отново с известната сценографка Ханна Шварц. Музиката е на гост- композитора от Република Македония- Любчо Мирковски. Асистент режисьор и хореограф е Константин Каракостов. Професор Лунгов, е поверил ролите на актьорите Станимир Гъмов, Румен Угрински, Елена Русалиева, Галя Савова, Мариета Петрова, Георги Стоянов, Силвия Петрова.

Сюжетът на „Приказка за попа и неговият слуга Глупан” притежава типичната, руска пищност и хармония. Попът си търси слуга, който едновременно да бъде „коняр, готвач и работник”. Но и да е „работен, евтин и смирен”. Един ден на пазара, той попада на Глупан, който се съгласява да стане негов слуга, единствено срещу уговорката, че някой ден „вместо заплата, ще го удари по главата”. Попът поставя новия си помощник пред различни изпитания. Със сръчност, хитрост и ловкост Глупан успява да се справи, с всяко предизвикателство.  

Най-новото заглавие на Столичен Куклен Театър, ще впечатли публиката със силната си експресивност и ритмичност. Професионалното превъплъщение на актьорите, яркостта на костюмите и атрактивната музика, гарантира едно наистина съвременно представление, което разкрива уменията на артиста, множеството похвати и разнообразие в кукленото изкуство. Постановките на Проф. Боньо Лунгов се характеризират с динамика на действието и колоритност, в избора на сценография и кукли. Те са мащабни проекти, които винаги се радват на голям интерес, на международни фестивали, в страната и чужбина.

Освен „Приказка за попа и неговият слуга Глупан”, Столичен Куклен Театър ще представи и две нови коледни заглавия – „Коледен карнавал” (15.12.2007 г.) и „Помощникът на дядо Коледа” (16.12.2007 г.).

Вижте още и фото погледа.
 

Коментари
1 коментар

Кети Младенова, 35 г.,

Публикувано на 19.09.2008

Това е невероятен мюзикъл. Миналата зима малката ни дъщеря беше на 2 години и от тогава го гледаме вече три пъти. Изключително забавно и интересно е, не само за децата, но и за нас родителите. Отделете малко време и се насладете на интересната история.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град