покани

Начало | покани | Награждаването за конкурса “Да опазим природата на България”

Награждаването за конкурса “Да опазим природата на България”

Аз детето | 2007-11-30

Международната природозащитна организация WWF и Mtel Imax ще връчат наградите от конкурса за ученици на тема “Да опазим природата на България”. на 1 декември 2007, събота, от 12:00 ч. в Mtel IMAX, Мол София.

В конкурса участваха ученици между 5 и 9 клас от над 40 училища от София и страната, които изготвиха доклади за състоянието на избран от тях природен обект и изработиха рекламни плакати за екологична акция.

Голямата награда за най-аргументирания и въздействащ проект е екскурзия за целия клас до един от природните паркове Врачански Балкан, Шуменско плато или Сините камъни.

Други 10 проекта ще бъдат отличени с грамоти и поощрителни награди, които ще обогатят материалната база на училищата. Наградите се осигуряват от Mtel IMAX и WWF Дунавско-Карпатска програма България.

Във фоайето на киното ще бъде официално открита и изложба с най-добрите конкурсни работи, която ще може да се види до 15 януари 2008 г.

Основана през 1961 г., международната природозащитна организация WWF [Ве-Ве-Еф] развива дейности в над 100 държави с помощта на 4000 служители и над 5 милиона доброволци. WWF работи за подобряване на състоянието на околната среда, за да може хората да живеят в хармония с природата. Основните тематични направления в работата на WWF Дунавско-Карпатска програма България са защитените територии и местообитанията от европейско значение в мрежата Натура 2000, горите и сладководните екосистеми, устойчивото развитие на селските райони.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град