важните неща

Начало | важните неща | В училище всеки ден е прекрасен

В училище всеки ден е прекрасен

Бетина Хаджихристова | 2014-10-20

В училище всеки ден е прекрасен

Защо обичам да ходя на училище? С риск да си проваля шанса за награда, няма да ви лъжа, ще ви кажа, че истинската причина да обичам да ходя на училище е в това, че приятелите ми са там и всеки ден се срещам с нови и интересни хора. Забавна случка? Всеки ден е забавен! Всеки ден се превивам от смях и съм на път да почна да лазя по земята от смях (буквално). Някои часове са интересни, ще си призная, често ми се случва да заспя на чина (по математика, руски или английски...), но когато нещо ми е интересно внимавам.

Например в 5 и 6 клас по "Фолклор и митология" учихме гръцката митология и части от библията (и от Стария и от Новия завет). Даже си имам любими бог и богини – Аполон, защото е бог на изкуствата, а аз съм танцьорка (Street Dance), освен че е бог на любимите ми неща, той е представен и като много красив мъж; Атина Палада, защото тя е символ на силните жени, мъжките момичета, тя доказва, че не всички жени са зависими от някого, а могат и сами да се справят с проблемите си; Афродита, защото е символ на любовта и красотата, тя покровителства не само над хората, но и над боговете, тя е смятана за самото съвършенство.

Обичам и часовете по "Изобразително изкуство". Обичам да рисувам от както се помня и съм участвала в няколко конкурса с рисунка, на които госпожата ме помоли да участвам. Също интересни са ми и текстовете по "Литература".Сега изучаваме "На прощаване в 1868" и според мен това е една много красива и трогателна творба, мен лично ме кара да се замисля преди да почна да мрънкам, че нямам нещо, а хората преди са нямали не най-новия и модерен телефон, а най-важното – свобода! Затова Христо Ботев пише на майка си да не тъжи, че отишъл да защитава родината си, не по свое желание-"... Но кажи какво да правя, кат ме си, майко родила, с сърце , мъжко, юнашко, та сърце, майко, не трае, да гледа турчин, че бесней над бащино ми огнище...". Имам още много какво да напиша, но мисля, че това е достатъчно :).



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град