важните неща

Начало | важните неща | Училището – мястото, от което се тръгва по пътя на знанието

Училището – мястото, от което се тръгва по пътя на знанието

Румен Гатев | 2014-10-24

Училището – мястото, от което се тръгва по пътя на знанието

За пръв път прекрачих прага на моето училище преди 6 години. Пристъпих плахо в първата си класна стая, която ми се стори тоооолкова голяма. На вратата ме посрещна усмихнато първата ми учителка – г-жа Димитрова, която никога няма да забравя! Изпитвах голям страх от неизвестното и от всичко онова, което ми предстои. От стените ме гледаха любопитно Левски, Ботев и други велики българи. От тук аз тръгнах по пътя на знанието! Мама казва, че училището е мой втори дом! Там прекарвам повече от времето си с моите съученици и учители. Обичам да ходя на училище, защото там са моите съученици и приятели, с които всеки ден говорим и обсъждаме най-различни теми, забавляваме се!

В училище получавам толкова много знания от моите учители, които са строги и взискателни, но в същото време са и наши добри приятели! Всички тези знания, които ще получа в училище един ден ще спомогнат в сбъдването на мечтите ми – да стана добър историк и археолог! За тези години постигнах много успехи, но преживях и много провали, научих се да бъда отговорен и да държа на дадената дума. В училище се сблъсках и с доброто и с лошото у човека, със завистта и лицемерието...

Още много години ще прекарам в училище – ще уча, ще се забавлявам, ще пея, ще рисувам, ще опознавам хората около мен и един ден се надявам да стана един добър и разумен човек, полезен на всички вас!

Снимка: freeimages.com



Коментари
1 коментар

Асена Христова, 11 г.,

Публикувано на 25.10.2014

Прекрасно есе! Много ми хареса! Поздравления!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град