интересно

Начало | интересно | В търсене на здравословната храна

В търсене на здравословната храна

Аз детето | 2006-02-27

В година 24 111 963 от галактическото летоброене Вселената е заплашена от небивала катастрофа. Планетата на Тлъстовете от съзвездието “Големият лакомник” и планетата на Клечовците от мъглявината “Не ща да ям” са обхванати от смъртоносна болест, която заплашва да изтреби до крак техните жители.

Тлъстовете се подуват заедно с планетата си, така че всички скоро ще се пръснат, а Клечовците – точно обратното – все повече слабеят и може окончателно да изчезнат. Според космическия Оракул – най-мощният био-компютър в историята на Вселената – диагнозата и в двата случая е неправилно хранене, но как да се противодейства на смъртоносната болест – това никой не знае.

За щастие Оракулът успява да изчисли, че ключът към разгадаването на тази тайна се крие на малката зелена планета, наричана от своите жители Земя. Така започва великият поход на Тлъстовете и Клечовците –
ПОХОДЪТ В ТЪРСЕНЕ НА ЗДРАВОСЛОВНАТА ХРАНА.
Със спасителната мисия са натоварени Принц Тумбалак – престолонаследник на Негово Дебело Шкембочество цар Тумбалан I, пазител на лъжицата и главен готвач на Планетата на Тлъстовете, и генерал Злоядин – президент и главнокомандващ на Планетата на Клечовците от съзвездието “Не ща да ям”.

Двамата инопланетяни трябва да открият тайнствен магически предмет, който да ги насочи към здравословната храна. Но какъв ли ще е този магически предмет – магическо лекарство; нещо, което се яде, или кой знае какво?

След множество перипетии и изпълнени със смях небивалици принц Тумбалак и генерал Злоядин откриват вълшебния предмет. Той се оказва странно и невиждано досега чудо, наричано от земляните “книга”.

Това обаче не е обикновена книга. Тя е магическа, защото съдържа ТРИТЕ ЗЛАТНИ ПРАВИЛА НА ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ:

Първото е храни се умерено – не преяждай, не прегладнявай, а се храни всеки ден в определено време. Второто – храни се разнообразно. Хапвай различни видове храни от Пирамидата на здравословното хранене. Последното е храни се пълноценно. Хапвай повече полезни храни, за да имаш достатъчно енергия да растеш, да играеш и да учиш.

Така инопланетяните откриват тайната на здравословното хранене и разбират, че то може да бъде лесно, вкусно и много забавно. Те успяват да спасят своите планети и успешно завършват спасителния поход “В търсене на здравословната храна”.
Принц Тумбалак и генерал Злоядин благодарят на земляните за помощта, сбогуват се с новите си приятели и отлитат отново в Космоса.

Този интересен и забавен спектакъл е част от образователната кампания “В търсене на здравословната храна”. Да се храним здравословно е толкова лесно и вкусно, ни казват от Данон -Сердика.
Инициативата на Данон Сердика ще бъде представена пред близо 4200 ученика от софийски училища и ще продължи до месец юни 2006 г. Тя има за цел да научи малчуганите да се хранят здравословно, за да пораснат здрави, красиви и силни.
А принц Тумбалак и генерал Злоядин се превръщат в техните най-верни спътници в този полезен и забавен поход.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град