любопитно

Начало | любопитно | В света на магията отново: Дж. К. Роулинг издава нови електронни книги за Хари Потър

В света на магията отново: Дж. К. Роулинг издава нови електронни книги за Хари Потър

Аз детето | 2019-06-27

В света на магията отново: Дж. К. Роулинг издава нови електронни книги за Хари Потър

Всеки път, когато решим, че никога няма да се върнем в магическия свят на Хари Потър, освен ако не прочетем книгите за десети път... може би, Дж. К. Роулинг успява да ни изненада. И то много приятно! Наскоро тя оповести, че е написала цели четири нови кратки книги за любимото ни момче-магьосник. Да, знаем, че Хари всъщност доста порасна, но за нас той винаги ще си остане момчето магьосник. Четирите кратки книги ще ни предложат възможността отново да посетим магическия свят, който накара хиляди деца по света да обичат книгите. Освен това за феновете, които вече сме наясно с всичко... и за нас ще има изненади и ще можем да се потопим в богатата история на магията. Уебсайтът на Роулинг Pottermore ще публикува историите, които ще са посветени на всичко от „света на магьосниците“.

Книгите ще се въртят около уроците, които Хари и приятелите му са изучавали в училището за магия и вълшебство „Хогуортс“. В тях ще има информация за заклинания, отбрана срещу черните изкуства, отвари, билкология, гадаене, астрономия и грижа за магическите създания. Първите две книги са озаглавени „Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts („Хари Потър: Пътуване през заклинанията и отбрана срещу черните изкуства“) и „Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology“ („Хари Потър: Пътуване през отварите и билкологията“). Третата и четвъртата книга – „Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy“ („Хари Потър: Пътуване през гадаене и астрономия“) и „Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures“ („Хари Потър: Пътуване през грижа за магическите създания“) ще бъдат разпространени скоро след това. Късите е-книги са вдъхновени от изложба за момчето, което оживя в Британската библиотека от 2017 г.

„В допълнение към изследването на корените на магията чрез история и фолклор кратките електронни книги ще включват и бележки, ръкописни страници и очарователни скици, каквито преди това се появяват в „Хари Потър: История на магията“, се казва още в изявление на сайта. Всички четири книжки ще са илюстрирани от живеещия в Лондон художник Роан Дейниъл Ийсън и първоначално ще са достъпни на английски, френски език, италиански и немски език.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град