новини детски

Начало | новини детски | Учениците ще се радват на дълга ваканция за Коледа – от 22.12 до 03.01

Учениците ще се радват на дълга ваканция за Коледа – от 22.12 до 03.01

Аз детето | 2020-12-03

Учениците ще се радват на дълга ваканция за Коледа – от 22.12 до 03.01

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев издаде заповед, с която определя коледната ваканция на учениците да бъде от 22 декември до 3 януари включително. Определят се две седмици за учениците в IV – VI клас, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т. ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище, съобщава Единният информационен портал.

За учениците в I – III клас също се определя една учебна седмица за проектни и/или творчески дейности и две седмици, в които дните да са неучебни, а да се използват за компенсиращи мерки, занимания по интереси и/или обща подкрепа, в т. ч. и от разстояние в електронна среда, като времето за ползването им се определя по решение на съответното училище.

В заповедта е посочено още, че за учениците в I – III клас вторият срок ще завърши на 23 юни 2021 г., а за учениците в IV – XI клас – на 30 юни 2021 г.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град