новини детски

Начало | новини детски | Ученици от Пазарджик намериха и върнаха чанта с голяма сума пари

Ученици от Пазарджик намериха и върнаха чанта с голяма сума пари

Аз детето | 2023-11-14

Ученици от Пазарджик намериха и върнаха чанта с голяма сума пари

Трима единадесетокласници от Пазарджик намериха чанта с голяма сума пари на кръстовище в града и я върнаха на собственичката ѝ. Петър, Димитър и Васил се разхождат, когато на кръстовище виждат как от преминаващ микробус изпада дамска чанта.

„Отворихме я, видяхме, че има телефон и портмоне, което беше отворено, имаше около 400 лева. Последният номер, който беше набран, беше дъщерята на жената, звъннахме“, разказа Петър. Само няколко минути след обаждането на място идва собственичката на намерената чанта. „Тя беше много емоционална. Дойде, прегърна ни, разплака се“, сподели Димитър. Оказва се, че в чантата, освен пари, е имало и дебитна карта, в която е имало голяма сума. Въпреки това, тримата младежи и за миг не са си помислили да задържат намереното.

Първото нещо, което ни дойде, е мисълта да върнем парите. За друго не сме си и помисляли“, категоричен е Васил. В двете училища, където учат момчетата, всички са горди с тяхната постъпка. Тримата младежи ще бъдат наградени за доблестното си поведение.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град