Инициативи

Начало | Инициативи | Ученици и директори от Търговище призовават „Превърни стария си телефон в дръвче“

Ученици и директори от Търговище призовават „Превърни стария си телефон в дръвче“

Аз детето | 2021-10-29

Ученици и директори от Търговище призовават „Превърни стария си телефон в дръвче“

Ученици от Търговище се включват в кампания под наслов „Превърни стария си телефон в дръвче“. Ръководството на Второ СУ „Проф. Никола Маринов“ в града, отправя призив към възпитаниците си, учителския колектив и съгражданите си, да рециклираме заедно и подкрепим кампанията на 5 km run - свободно, но организирано бягане, съобщиха от учебното заведение.

От училищното ръководство отправят послание, с което канят желаещите да донесат своите стари телефони и да ги оставят за рециклиране на 30 октомври на старта на 5 км Сателит – Търговище в парка „Борово око“, пред Художествената галерия „Никола Маринов“. Кампанията е под наслов „Превърни стария си телефон в дръвче“, а инициативата е провокирана от Collect4life - ученици-ентусиасти, които превръщат старите и ненужни телефони в дръвчета.

„Уверени сме, че нашите ученици вярват в каузите и с радост се включват във всяка инициатива, която носи светлина. Изкуството, което те създават, знанието, което придобиват и будителският дух, който носят, са сигурните признаци, че подобни инициативи са неизменна част от техния живот. Сигурни сме, че тази кампания ще бъде силно подкрепена от всички наши възпитаници“, допълват от ръководния екип на училището.

Photo by Barbara Rezende on Unsplash



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град