За родители

Начало | За родители | УНИЦЕФ започва кампания „Месец на родителите“

УНИЦЕФ започва кампания „Месец на родителите“

Аз детето | 2019-06-02

УНИЦЕФ започва кампания „Месец на родителите“

УНИЦЕФ организира първия по рода си „Месец на родителите“ от 1 юни, който освен ден на детето в България е и Световен ден на родителите, съобщава пресцентърът на агенцията на ООН за децата. В България лице на кампанията е актрисата Елена Петрова. През периода на кампанията ще бъдат разпространени множество материали в подкрепа на родителите – видеа със съвети на специалисти по ранна грижа; истории на родители, разказващи за радостите, но и за предизвикателствата, пред които се изправят.

В тях са включени и послания на известни личности, които се застъпват за нуждата от подкрепа към родителите – от по-добри политики на правителствата, ориентирани към семейството, през необходимостта работодателите да осигурят по-гъвкаво работно време за родителите на малки деца до изграждането на цялостна обществена подкрепа и солидарност към родителите като най-значимите възрастни в живота на детето.

Глобалният посланик на добра воля на УНИЦЕФ футболистът Дейвид Бекъм, който е баща на 4 деца, акцентира върху факта, че за все повече родители е трудно да балансират между професията си и грижата за децата. А именно тя е най-важната основа за пълноценното развитие на всяко дете. Посланието на УНИЦЕФ е, че семейството е най-добрата среда за израстване и отглеждане на всяко дете, а подкрепата за децата задължително минава и през подкрепа на неговите родители. В България се поставя фокус и върху усилията и трудностите на родителите на деца с увреждания, които се борят да предоставят справедлив шанс за развитие на децата си. Организацията има за цел да осъществи диалог с институциите, неправителствените организации, медиите, бизнеса за прилагането на политики и цялостна подкрепа към семействата. Целта е да се изградят позитивни нагласи, солидарност и емпатия, включително към по-уязвимите деца и родители, отбелязват организаторите на кампанията.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град