новини детски

Начало | новини детски | Уличното шествие в Казанлък ще се проведе през юли

Уличното шествие в Казанлък ще се проведе през юли

Елена Димитрова, 12 г., Казанлък | 2008-06-30

Аз живея в град Казанлък. На първата неделя от месец юли ще се проведе уличното шествие! Ще минават всички училища от Казанлък и от някои села, фолклорни групи, групи по народни и модерни танци, мажоретки, кукери и Царицата на розата в своята колесница, водена от коне с двете си подгласнички!
Нашият град е град на розите и затова се избира Царица на розата! През това шествие в небето има хеликоптери, които сипят рози и ароматизират въздуха! Тази година вероятно и аз ще участвам в шествието със своето училище “Кулата”. Ще е много забавно, защото навсякъде около нас улиците са пълни с хора, които пляскат и викат за всички! Има много чужденци, особено китайци и японци. Те се учудват, защото всичките групи хора, които минават показват своето поколение.
През шествието не минаваме само ние децата, а и възрастни хора с каручки, с венци на главите си и кошници с рози. Също така има и хора, каращи много стари модели коли! Това шествие е много интересно, защото освен младото поколение, много възрастни хора показват своята култура! Друго весело е, че когато е парада има и панаир. Всички възбудени деца, които минават през шествието, след това отиват да се веселят на панаира.
Ако искате елате, повярвайте че ще е много интересно, защото можете да видите всичко от културата на младото и възрастното поколение! Ще се правят много снимки особено моята майка, която ще ме снимааа многооо. Обожавам това шествие, защото се забавлявам без край и опознавам много нови неща! Може да видите каквото си пожелаете.
Довиждане!


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град