сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Украсете коледната елха с... коледна елха

Украсете коледната елха с... коледна елха

Аз детето | 2017-12-18

Украсете коледната елха с... коледна елха

Украсихте ли вече елхата? Надяваме се, че сега кимате усилено или пък викате силно „даааа“, защото ако не сте това ще е голям, голям проблем. Да, наистина е така! Сега може и да не ви се струва така, но само след миг ще осъзнаете. Помислете, къде Дядо Коледа ще остави подаръка, който очаквате цяла година ако нямате елха. Така че бързо взимайте елха и започвайте да я украсявате! Всъщност какво ще кажете да украсите вашата елха с елха... Или по-точно с малки интересни елхички. Звучи малко странно, но става така красиво. Най-хубавото е, че можете да ги направите съвсем сами. Повярвайте, украсата, която сте направили сами винаги ще е по-хубава от купешката, а и така коледната магия ще е още по-близо до вас. Какво ще кажете да започваме вече?

За да си направите тези елхички ще ви трябват:

  • принтер
  • лист хартия
  • картон
  • ножица
  • цветни моливи или пастели
  • панделка

Стават толкова лесно!

Първото, което ще трябва да направите е или да си принтирате нашите шаблони оттук (и тук) и да сгънете листа на две или на три и на всяка част с молив да нарисувате различна по форма елхичка. Смятаме, че с три се получава идеално, но ако искате да ви е още по-весело можете да си направите и още.

След това очертайте с помощта на молив върху картона всяка нарисувана и изрязана от вас елхичка. Направете толкова, колкото ви харесват. На нас например ни харесаха толкова много, че накрая се озовахме с 25, но вие можете да се спрете и на 5 или 10. След това разбира се изрежете очертаните елхички.

Почти накрая остава и най-веселата част, а именно да ги оцветите. Оцветете ги както намерите за добре. Тук изобщо не смятаме да се бъркаме и да ви даваме каквито и да било идеи. Сигурни сме, че ще ги направите много, ама много красиви.

Накрая с помощта на ножицата много внимателно продупчете всяка елхичка на върха. След това я нанижете на панделка. Завържете я на възел и е готова за закачане. По същия начин можете и да си направите гирлянда. Просто върху една панделка нанижете всички елхички. Също става доста красиво.

Това е! Казахме ви, че е лесно! А сега побързайте и украсявайте, че Коледа иде!

Още куп интересни идеи за празника можете да прочетете тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град