новини детски

Начало | новини детски | Читателска щафета за тийнейджъри от приключения на тайно общество от Лувъра

Читателска щафета за тийнейджъри от приключения на тайно общество от Лувъра

Аз детето | 2012-12-04

Читателска щафета за тийнейджъри от приключения на тайно общество от Лувъра

Тийнейджърите в България ще се развличат с хитовата фантастична поредица „Сторм“ на френските автори Еманюел и Беноа дьо Сен Шама. Трите романа ще бъдат основното четиво на участниците в „Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ“, организирана от сайта Detskiknigi.com с подкрепата на издателство "Сиела". Авторите пък ще се срещнат с почитателите на поредицата в България на 6 декември от 13.00 ч в рамките на ХХХI Софийски международен панаир на книгата в НДК.

Играта ще продължи до 15.04.2013г., като в този период желаещите да вземат участие трябва да прочетат трите книги от поредицата "Сторм", да влязат на специалния сайт strom.detskiknigi.com, да попълнят специалната форма за участие и да я изпратят до организаторите. Кампанията е част от инициативата „Читателска щафета“, която цели да стимулира младите да четат и други произведения извън литературата от задължителния за учениците списък.

"Благодарение на промените, които направихме във формата  на кампанията, се надявам интересните поредици да достигнат до повече деца и наистина да успеем да им покажем, че четенето може да бъде забавно занимание. В това начинание залагаме на естественото любопитство и страст на тийнейджърите към фантастичните книги, а при по-малките читатели – на прекрасните и леснодостъпни текстове на Бевърли Клиъри" – сподели Вал Стоева, организатор на щафетата.

 На 6 декември от 13 ч. в Мраморното фоайе на НДК авторите на поредицата "Сторм" Еманюел и Беноа дьо Сен Шама ще се срещнат с феновете на поредицата по време на посещението си на ХХХI Софийски международен панаир на книгата. Те ще разкажат за това как се вдъхновили да напишат историята за мистериозните приключения в Лувъра. Интересни игри с награди и други изненади очакват децата.

 За поредицата "Сторм"

Книгите от поредицата разказват за приключенията на близнаците Рафаел и Рафаела, които се подготвят за членство в тайнствената организация – Рицарите на Необичайното. Нейните членове владеят силата и способностите на Стром и служат на тайната мисия да крият от простосмъртните съществуването на невидими светове. По време на обучението на близнаците таен колекционер открадва необичаен предмет: древен компютър на четири хиляди години, открит в египетска гробница. Мистерията се задълбочава още повече, когато те разбират какво се крие в него: снимка, изобразяваща ги в компанията на техния кръстник Тристан…

Вижте още:
„Читателска щафета“ с „Бийзъс и Рамона“
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град