новини детски

Начало | новини детски | Почерпиха Дядо Коледа с най-голямата баница в Националния дворец на децата

Почерпиха Дядо Коледа с най-голямата баница в Националния дворец на децата

Аз детето | 2012-12-23

Почерпиха Дядо Коледа с най-голямата баница в Националния дворец на децата

Утре е Коледа, но за Дядо Коледа празничните угощения вече започнаха. На 20-ти декември 2012 г., добрият старец бе скъп гост на празника „Коледни звезди” в Националния дворец на децата (НДД) в София, където похапна от най-голямата коледна баница, приготвена специално за малчуганите и техните родители от хлебозавод „Елиаз” по молба на организатора на Националния кулинарен фестивал „Пъстра трапеза” шеф Пеньо Иванов.

Тържеството бе организирано от ръководството на детския дворец по случай настъпващите коледно-новогодишни празници за всички възпитаници на школите на двореца и техните родители и приятели.

Огромната баница с дължина колкото две маси за тенис бе сервирана в парка на Двореца на децата, до друг рекордьор от днешния празник – 3,5-метровата сурвачка, която децата изработиха с помощта на майсторите на Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите-7 (А.Р.И.З.-7) и техни колеги. Дряновата пръчка бе украсена с традиционните вълна, пуканки, ошав и други, за да донесе много здраве и късмет на всички през идната 2013 г. Отново по традиция, преди да бъде разчупена баницата и от нея да похапнат Дядо Коледа и децата, в парка пред двореца се изви най-дългото коледно детско хоро, което поведоха добрия старец, неговите помощници – джуджетата и Белия заек, и директорката на НДД Татяна Досева.

След кулинарното пиршество, празникът продължи с пускането на 2013 балона в небето над София. Всеки един от тях носи посланията на българските деца към Европа по случай настъпващата Нова 2013 година. Гостите на празника се насладиха и на представлението „Приказка за проклетии, вълшебства и чудеса”, изиграно от малките актьори на Театрално студио „Звездни мигове”, а за всички послушни деца Дядо Коледа бе подготвили много изненади и подаръци.



Коментари
5 коментара

Даниела , ,

Публикувано на 24.12.2012

Някой вярва ли в Дядо Коледа?

Николай , 7 г.,

Публикувано на 24.12.2012

Да аз вярвам за разлика от теб.

Вики Велчева, 9 г.,

Публикувано на 24.12.2012

Хахаха дядо Коледа не съществува! Родителите ни оставят подаръците!

Йоанна Йорданова, 11 г.,

Публикувано на 28.12.2012

Друг път Дядо Коледа съществува така че не говори глупусти Вики

ана мария ракова, 8 г.,

Публикувано на 04.01.2014

Дядо Коледа съществува.Не мама и татко купуват подаръци,на мен дядо коледа ми донесе много скъпи подаръци.И едва ли мама и татко са го купили защото те нямат чак толкова много пари за всичко пожелано.И между другото бъдете щастливи защото той обича всички деца включително тези който тук не вярват в дядо коледа......Той ще ви обича още повече ако вярвате в него

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град