афиш

Начало | афиш | Столичен куклен театър стартира новия театрален сезон с богата палитра от репертоарни и премиерни постановки

Столичен куклен театър стартира новия театрален сезон с богата палитра от репертоарни и премиерни постановки

Аз детето | 2020-09-11

Столичен куклен театър стартира новия театрален сезон с богата палитра от репертоарни и премиерни постановки

Първото представление на театъра за новия сезон ще бъде за най-малките зрители, децата на възраст между 0 и 3 години. На 16 септември, от 10.30 ч. на лятната сцена пред салона на бул. „Янко Сакъзов“ 19, ще се играе представлението за бебета „Бебешка пиеса“, с автор и режисьор Елза Лалева. На следващия ден, от 18.00 ч. също на лятната сцена, СКТ ще отбележи Деня на София с постановката „Пази детето“, по идея на Кирякос Аргиропулос, текст и режисура – Елза Лалева. Представлението е част от лятната програма на Столична Община и е с вход свободен, но поради ограничения брой места – с предварително записване на касата на театъра.

През новия сезон Столичният куклен театър ще предложи на своите зрители както представления от редовната си програма, така и нови спектакли. В момента текат усилени репетиции на „Малкият Мук“, една любима приказка на Вилхелм Хауф. Режисьор на постановката е Тодор Вълов. В сегмента „театър за бебета“ също предстои премиера. „Светлинка“ е най-новото представление, което ще бъде за децата на възраст от 0 до 3 годинки.

Преди дни започна и подготовката на „Вълкът и седемте козлета“, една от най-любимите приказки на много поколения. Драматизацията е на Яна Борисова, а режисьор на спектакъла е Кирякос Аргиропулос. Представлението ще бъде под формата на мюзикъл с повече от 20 песни, а автор на музиката е Милен Кукошаров.

Наред с подготвянето на премиерни постановки, ще бъдат възстановени и някои любими на децата представления от репертоара на театъра. Това са спектаклите „Боризмейко“, с автор и режисьор Славчо Маленов и „Малко синьо, малко жълто“ по картинната книжка на Лео Лиони, с режисьор Миха Голоб (Словения). Първата среща на публиката с тях ще бъде още на 19 септември.

Всички представления в театъра ще се играят при строго спазване на противоепидемичните мерки и заповедите на Министерство на здравеопазването и Столична община, с цел безопасност на публиката и екипа на театъра.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град