конкурси

Начало | конкурси | Стани смел самурай и спечели чудесни награди от новия филм „Кубо и пътят на самурая“!

Стани смел самурай и спечели чудесни награди от новия филм „Кубо и пътят на самурая“!

Аз детето | 2016-11-16

Стани смел самурай и спечели чудесни награди от новия филм „Кубо и пътят на самурая“!

Конкурсът приключи! Благодарим много на всички смелчаци, които се включиха. Оригами фигурките на всички бяха страхотни и неповторими. Колкото и да ни се иска обаче Кубо е успял да донесе само няколко награди, така че ето и тези, които ги получават:
Джансу Исмаил, Мариета Стоянова и Марая Миланова.

Поощрителни награди от нас получават и: Мария Георгиева, Калин Василев и Симона Маринова.

Честито на наградените, а всички вас ще очакваме и в другите ни конкурси, участвайте, може точно следващия да е вашия конкурс. :-)

Молим всички, които видяха името си да ни изпратят трите си имена, точен адрес, заедно с пощенски код и телефон за връзка на info@az-deteto.com, за да можем да им изпратим наградите.

* * *

Готови ли сте за едно далечно пътешествие в страната на смелите и невероятно силни и благородни самураи? Спокойно, няма да имате нужда от никакъв багаж, така че не го стягайте. Единственото, което се иска от вас е да дочакате датата 9-ти декември и да бъдете готови за много нови приключения с вълнуващата 3D анимация „Кубо и пътят на самурая“! Малко преди коледните празници бъдете готови да отидете в Страната на изгряващото слънце, където ще се запознаете с историята на смелото малко момче Кубо и силата на родителската любов, която може да победи всяко зло. Талантливият и добросърдечен Кубо живее скромно с майка си далеч от другите хора и изкарва прехраната си, като разказва приказни истории на хората в близкото село. Привидно спокойният им живот скоро е разрушен, когато той случайно призовава духа на миналото, който се спуска от небесата със силата на ураган, за да донесе вековно отмъщение.

Принуден да потърси убежище другаде, Кубо, с подкрепата на Маймуна и Бръмбар, поема на вълнуваща мисия да спаси семейството си и да разгадае мита за баща си – най-великият самурай на всички времена. С помощта на неговия шамисен – магически музикален инструмент – Кубо повежда битка срещу богове и чудовища, сред които са отмъстителният Бог на Луната и дъщерите му – злите близначки, за да разкрие тайната на своя род и да изпълни героичната си съдба.

Кубо ще ви покаже един различен свят и ще ви заведе на едно вълнуващо приключение, само ако му позволите и гледате най-новата stop motion анимация на Laika (студиото, което създаде „Коралайн и тайната на огледалото“ и „Кутийковците“) – „Кубо и пътят на самурая“. Но преди да тръгнете с него, Кубо иска да се увери, че наистина сте смели и можете да поемете всяко едно предизвикателство, което ви очаква на неговото вълшебно приключение. Затова заедно със смелото момче и нашите любезни партньори от „Форум Филм България“ сме ви приготвили този оригинален и интересен конкурс.

За да участвате в него трябва да направите нещо, за което досега не сме ви предизвиквали! Чували ли сте за изкуството за сгъване на хартия оригами? Това е много древно японско изкуство, от същата страна, от която идва и Кубо, и се състои в това да се създават красиви фигури само чрез сгъване на лист хартия, без ножица или лепило. Много отдавна оригамито дори е било смятано за признак на добро възпитание. Смята се, че дори самураите били задължени да се учат на оригами, защото това успокоявало ума им преди битка и им помагало да се съсредоточат. Затова Кубо също обича оригамито и ви предизвиква!

Малко по-надолу ще намерите няколко схеми, които показват стъпка по стъпка как да си направите красиви оригами фигурки. Точно това е, което ще искаме от вас, за да участвате в конкурса. Просто трябва да си изберете една или пък две, ако се вдъхновите, от нашите схеми (има две лесни и две по-трудни) за оригами и да сгънете фигурка. След това я снимайте и това е всичко. Ако пък ви харесва можете дори да направите цяло клипче как я сгъвате. Накрая просто ни изпратете снимката или клипчето си на имейл info@az-deteto.com до 10-ти декември. Не забравяйте към писмото да добавите и вашите име, фамилия и навършени години.

В замяна на вашите смели самурайски умения имаме и чудесни награди – страхотни оригами комплекти и нинджа химикалки, специално предоставени за вас от „Форум Филм България“.

Това е, започвайте смело да сгъвате и не забравяйте да гледате „Кубо и пътят на самурая“, който идва на 3D от 9-ти декември.

В конкурса участват:
Симона Вълева, 15 г.
Виктория Тодорова, 10 г.
Мария Комитова, 10 г.
Емилия Накова, 7 г.
Светозара Карагьозова, 10 г.
Даниела Накова, 10 г.
Джансу Исмаил, 12 г. 
Симона Мешева, 10 г.
Никол Данева, 11 г.
Петър Петров, 10 г.
Джазмина Амр, 6 г.
Стефан Петров, 8 г.
Адам Амр, 5 г. 
Мартин Милев, 5 г.
Ивет Атанасова, 9 г.
Инвана Матева, 11 г.
Марая Миланова, 10 г. 
Мария Георгиева, 10 г.
Денислав Божанов, 10 г. 
Мария Бончева, 14 г.
Александър Димитров, 10 г. 
Симона Маринова, 13 г.
Калин Василев, 4 г.
Мария Тодорова, 13 г.
Назлъ Чобан, 11 г. 
Николай Милков, 7 г.
Симона Мешева, 10 г. 

Изпратените фигурки можете да видите тук!

Още от изпратените фигурки можете да видите тук!



Коментари
15 коментара

Добромир Тодоров, 7 г.,

Публикувано на 18.11.2016

Здравейте, А дали може освен от вашите да направим и една различна от тях?

От редакцията: Здравей, може една от нашите и една различна, ще е интересно да видим.

Виктория , ,

Публикувано на 18.11.2016

Става ли да не е от вашите предложения а друга фигура

От редакцията: Би било добре да има и някоя от нашите схеми, но може и друга ако искаш.

Мария , ,

Публикувано на 19.11.2016

Здравейте! Конкурсът е чудесен, но искам да попитам задължително ли е да следваме идеите дадени от вас или можем да направим свои фигурки?

От редакцията: Здравей, би било хубаво да има и някоя от дадените, но ако ти харесва много някоя друга фигурка, може и нея. :-)

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 20.11.2016

изпратих ви моята снимка получихте ли я

От редакцията: Получихме я. Всичко е наред.

Милена Рашкова, 11 г.,

Публикувано на 22.11.2016

Искам да питам дали може и по-вече от 1 оригама?

От редакцията: Може.

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 29.11.2016

Напиши коментар* Забелязах, че има още една Виктория Тодорова на десет години. Това не съм аз, за да ни различите, може ли да напишем градовете си? Аз съм от Казанлък.

От редакцията: Здравей, бяхме решили да ви различаваме по имейлите, но пък, когато напишем кой ще е награден. Отлично хрумване, благодарим ти. :-)

Виктория Тодорова, 10 г.,

Публикувано на 29.11.2016

Кога ще има коледен конкурс?

От редакцията: След няколко дни.

Симона Мешева , ,

Публикувано на 30.11.2016

Извинете но аз съм на 10 години и ми няма оригамито!

От редакцията: Готово, поправихме възрастта ти. Някак си сме запомнили, че си на 12. Оригамито ти е при нас, ще качим и него не се тревожи.

Назлъ Чобан, 12 г.,

Публикувано на 10.12.2016

Получихте ли оригамите които ви пратих по фейсбук страницата? Бях ви пратила и рисунки на тема,, Върнете лятото през ноември ``, но вече му мина времето за участие.

От редакцията: Здравей, много съжаляваме да го кажем, но проверихме и нямаме съобщения от теб. Много молим да ги изпратиш пак, а също и рисунката. Държим да я получим. Проверихме, но последното съобщение от теб е от 24-ти август. Ако решиш моля да ни ги качиш и през сайта www.dox.bg става лесно. Но държим да ги получим.

Веселина , ,

Публикувано на 10.12.2016

Може ли да изпращаме снимка на 10 декември?

От редакцията: Да, може.

Никол Данева, 11 г.,

Публикувано на 10.12.2016

Кой са победителите от конкурса?

От редакцията: Ще бъдат обявени във вторник, 13-ти декември.

Назлъ Чобан, 12 г.,

Публикувано на 11.12.2016

А сега получихте ли рисунката и оригамите? Опитах се и по www.dox. bg, но не успяхда се справя.

От редакцията: Видяхме, че си харесала страницата във Фейсбук, но нямаме съобщение от теб. Моля опитай да ги изпратиш като коментар под някоя от публикациите там, може би тогава ще стане.

Николета , 15 г.,

Публикувано на 11.12.2016

Здравейте имам идея за конкурс : за Ръчно направени коледни картички . А кога ще има нов ?

От редакцията: Здравей, много ти благодарим за идеята, но не сме сигурни дали ще имаме време да го организираме сега преди Коледа, но ще я запазим. Нов конкурс ще има около края на седмицата, която идва.

Назлъ Чобан, 12 г.,

Публикувано на 11.12.2016

Ако получите рисунката и оригамите, може ли да ми пишете?

От редакцията: Здравей, видяхме, че си харесала страницата във Фейсбук, но все още нямаме съобщение от теб, наистина не можем да разберем, защо е така. Преди сме получавали всичко. Наистина опитай да ни ги изпратиш от dox.bg. От там трябва да се получи.

Симона мешева , ,

Публикувано на 13.12.2016

Извинете много но ми няма и оригамито и няма резултати :( :`(

От редакцията: Здравей и ние забелязахме, че е изчезнало, затова ще забавим малко резултатите. Днес ще са отново, но малко по-късно. ;-) Всичко е наред, не се притеснявай.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град