зоокът

Начало | зоокът | Снежнобяло еленче развълнува жителите на Норвегия и целия свят точно преди празниците

Снежнобяло еленче развълнува жителите на Норвегия и целия свят точно преди празниците

Аз детето | 2018-12-23

Снежнобяло еленче развълнува жителите на Норвегия и целия свят точно преди празниците

Снимките на много хубавко и рядко срещан вид бяло еленче, почти незабележимо на снежния фон, се превърнаха в любима гледка на много хора по света, точно за коледните празници. Норвежците пък, където беше заснето еленчето, направо празнуват появата му и казват на света да забрави за Блитцен, Дашър, Денсър, Рудолф и останалите. Ето това е истинското уникално еленче на Дядо Коледа – казват те! Малкият сладур излязъл заедно с кафявата си майка от гората неочаквано и изненадващо докато един фотограф и приятелите му се разхождали. И не само, че не се страхувал от тях, но дори с радост позирал за снимки в снега! Радостта на всички е голяма, защото белите северни елени, които са албиноси са истинска рядкост. Те имат генетична мутация, заради която липсва пигментът от козината им и само едно на 1 000 еленчета оцелява за повече от три дни. Ето защо радостта е толкова голяма.

Освен това местните жители смятат, че появата на такъв бял елен ще им донесе много късмет за 100 години напред. Дали е така не знаем, но той определено е истинско съкровище и е много красив. Според експертите, малкото от снимките е само на няколко месеца, тъй като еленчетата се раждат през месец май, съобщава Daily Mail.

Мадс Нордсвен, който е видял и снимал еленчето разказва, че никога не е виждал нещо толкова красиво, нежно и мило! „Той беше доста спокоен, когато видя, че съм спокоен и приятелски настроен. Беше почти като че ли позираше пред камерата. Беше много любопитен и забавен. Като малък изследовател.“ – казва още Мадс и допълва, че след няколко минути майката на бебето се появява от дърветата точно зад него и то се връща при нея. Сякаш само е чакала фотосесията на красивото ѝ бебе да приключи. Беше много вълшебен и приказен момент“.

Снимка: metro.co.uk

За да разберете колко удивителни са северните елени прочетете също:
Северните елени са най-...
Северните елени са едни от най-удивителните създания!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град