афиш

Начало | афиш | С премиера за най-малките зрители шуменският театър започва празничния месец декември

С премиера за най-малките зрители шуменският театър започва празничния месец декември

Аз детето | 2014-12-06

С премиера за най-малките зрители шуменският театър започва празничния месец декември

Специална премиера за най-малките си зрители подготвя в навечерието на коледните празници шуменския театър „Васил Друмев". На 7 декември в Зала „Патиланчо" от 11:00 ч. ще бъде представена куклената пиеса „Коледен подарък". Представлението е по приказки на Джани Родари, а постановчик е популярната актриса Слава Рачева. „Този експеримент за мен бе с добър резултат. Трябва да продължим да поддържаме това пламъче, че има Дядо Коледа, илюзията ни е нужна, защото и възрастните с умиление си спомнят за детството си", заяви тя.

Сценографията и куклите за спектакъла са дело на Диляна Асенова, а участие вземат актьорите Васил Грънчаров, Михаил Скуджов, Миглена Стоева и Дарина Бодурова.

Илия Раев - директор на шуменския театър съобщи, че заради продължаващия ремонт, все още не може да се използва голямата сцена. Поради това на 9 декември постановката „Скъпа Елена Сергеевна" ще се играе на Камерна сцена, а на 10 декември в Зала „проф. Венета Вичева" в сградата на Община Шумен ще бъде поставен спектакълът „Отворена брачна двойка".

Коледното представление на театъра ще бъде на 21 декември в Зала „Патиланчо", когато ще се играе „Коледен подарък", а по време на представлението децата в залата ще бъдат изненадан и от Дядо Коледа.

В последния месец на годината, като жест към своите зрители, театърът в Шумен намалява и цената на билетите си.

Източник на информация: Dariknews.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град