България

Начало | България | Посолството на България във САЩ подкрепи Помощно училище "П. Р. Славейков"

Посолството на България във САЩ подкрепи Помощно училище "П. Р. Славейков"

Аз детето | 2009-02-25

На 22 септември 2008 г. се навършиха 100 години от една от най-знаменателните дати в нашата най-нова история – обявяването на Независимостта на България. Всеки народ съхранява в своята памет спомени за събития, значими за неговото национално и духовно изграждане. Независимостта на България е именно такава дата. Тя бележи окончателния етап във възстановяването на българската държавност и осъществява мечтата на българските възрожденци за свободна, напредничава и демократична България.
  
По този повод в България бе открита Национална кампания за отбелязване на Независимостта, като в организацията на събитията активно се включват посолствата на страната ни по света, както и организациите на българските общности в чужбина. Кампанията ще продължи до април 2009 г. Смисълът й е да стимулира и даде обществена оценка на паметното събитие с оглед и на перспективите за европейско развитие пред страната ни.
   
Във връзка с инициативата, посолството на Република България във Вашингтон отправи призив до всички наши сънародници, във всички райони на САЩ, в рамките на своите възможности и организационен ресурс, да отбележат повода в посочения период със събития, които ще приобщят българите към годишнината.
   
Милен Наков, директор на Помощното училище, е запознал г-н Стоян Михайлов, аташе в българското посолство във Вашингтон с предвидените училищни прояви по случай 100-годишнината от обявяването Независимостта на България.
 Посолството и лично г-н Стоян Михайлов са подкрепили морално ръководството на Помощното училище за включването му в Националната кампания, като са публикували съобщения за организираните във връзка с честванията прояви в плевенското специално училище, за да можем заедно, с участието на всеки един от нас, да отбележим светлата дата и приобщим младото поколение към идеала за съвременна България.

Плевенчанка ще представи България на световните зимни Спешъл Олимпикс игри
Клуб „Родолюбие“ е отличен с награда във фотоконкурс за разделното събиране на опаковки
Второ българско царствоКоментари
1 коментар

mila gospodinova, ,

Публикувано на 21.10.2012

interesno

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град