покани

Начало | покани | По случай деня на София – детски празник „Да играем безопасно“

По случай деня на София – детски празник „Да играем безопасно“

Аз детето | 2016-09-14

По случай деня на София – детски празник „Да играем безопасно“

По случай Деня на София се организира детски празник „Да играем безопасно!“. Събитието ще се състои на 17 септември, събота, 10-13 часа, на ул. „Деде Агач“47, кв. „Стрелбище“, гр. София (детската площадка срещу 127 ОДЗ „Слънце“).

Празникът се организира от група на родители в социалната мрежа „Без! опасни детски площадки в София“. Събитието е част от гражданската инициатива за създаването на работещ механизъм на партньорство между Столична община и гражданите по осигуряването на безопасни места за игра. „Ние ще ви разкажем какво планираме, за да взаимодействаме успешно със Столична община по поддържането на места за игра, и ще се забавляваме заедно на без! опасната ни площадка!“ – заявяват организаторите.

Програмата включва:
- Лекция и демонстрация по първа помощ на деца от спасител от Планинската спасителна служба към БЧК
- Приемна на открито на район „Триадица“;
- „Полева клиника „Доктор Охзаби“;
- Танци с „ТараТанци“! ;
- Да пеем със „Светулковци“-те! ;
- Пънк и рок с Мирослав Моравски и група „Кът“
- Конкурс за деца „Детската площадка на моите мечти“ в две категории – рисунка и макет за деца от 3 до 16 години, и представяне на победителите.

Нарисувайте или изработете макет на съоръжение или проект на своята мечта за детска площадка и ги донесете на празника.

Жури, съставено от организаторите на конкурса, заедно с публиката, ще определи победителите. Всички отличени творби ще бъдат представени онлайн и на открито на 30 септември по време на инициативата „Parking Day“ в рамките на пространството на „ТараТанци“.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град