покани

Начало | покани | Канят малки и пораснали деца на фестивала „Магията на куклите“

Канят малки и пораснали деца на фестивала „Магията на куклите“

Аз детето | 2016-08-10

Канят малки и пораснали деца на фестивала „Магията на куклите“

Петият международен фестивал „Магията на куклите“ ще се проведе в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ от 12 до 14 август. Фестивалът е под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова. Съорганизатор е Арткъща „Куклите“. Тази година мотото е „Куклите – посланици за мир и приятелство между народите“.

В детския център на открито „Хамбарите“ в „Камчия“ ще се съберат повече от 200 участници от България, Русия, Германия и други страни. Те ще се включат в разнообразни творилници: ателиета за кукли, поетична вечер, куклени спектакли, изложба на керамични кукли и др. Децата ще изработват кукли от дървени лъжици в цветовете на българския трибагреник, а също и фолклорни кукли по метода на Арткъща „Куклите“. Едно от най-интересните занимания ще е майсторенето на кукли от хартия, а също и кукли – разделители за книги.

Специални гости на фестивала са поетесата и приложник Мария Донева, която ще има своя група за направа на кукли от плат, както и Калина Крачева, която ще майстори с децата руски традиционни кукли. За първи път ще прозвучи и химнът на фестивала по текст на Михаил Белчев и музика на Хайгашод Агасян. Ще го изпълни младата певица Теодора Велчева.

Обявили сме и пощенска кутия за приказки – децата, които искат да участват в конкурса за най-добра приказка по темата – мото на фестивала, могат да започват да пишат“, прикани малките участници Жени Костадинова, артдиректор на фестивала.

Няма ограничение във възрастта за участниците – те трябва да се запишат предварително на тел. 0893 440 144. Ще има организиран транспорт от Варна.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град