важните неща

Начало | важните неща | По какво да познаем най-добрия приятел

По какво да познаем най-добрия приятел

Аз детето | 2015-10-08

По какво да познаем най-добрия приятел

Този текст ще посветим на приятелите, тоест на вас и на всички ваши приятели. Ние лично смятаме, че приятелите са нещо много важно, защото те понякога са единствените, които ще разберат на какво се радваш, на какво ти се играе и изобщо са единствените, които ще те разберат. Разбира се сигурно вече сте разбрали, че има приятели и най-добри приятели. Най-добрите приятели са тези, които винаги остават с теб, дори когато имате разногласия или даже се карате понякога. Ние си мислим, че всеки един от вас има поне по един най-добър приятел, нали така? За съжаление колкото повече порастваме, толкова повече виждаме, че не всички са ни наистина приятели. Но как да различим кой кой е? За такива случаи сме ви приготвили пет признака на истинското приятелство. Прочетете ги, помислете и ще разберете кои наистина са истинските ви приятели...

1. Истинските приятели се радват на твоите успехи

Дори и да имате добра оценка, която според него е незаслужена или са ви купили куче, за което той отдавна мечтае. Един приятел никога няма да ревнува, а напротив, ще споделя с вас тези и други моменти на радост и ще е по-щастлив дори от вас самия.

2. Истинските приятели винаги ще ви се притекат на помощ

Приятелство – това невинаги е забавление и смях. Има моменти, когато трябва да скърбите заедно или дори да плачете или просто имате нужда от помощ. Независимо каква е ситуацията, един истински приятел винаги ще бъде до вас и ще ви помогне – и в радост, и в тъга.

3. Истинските приятели ще те харесват такъв, какъвто си

Понякога да се задържи приятелството е трудно, защото всички растем и се променяме. Много общи интереси и дейности в миналото, вече не ни харесват. Но истинските приятели винаги ще бъдат в състояние да намерят общи теми на разговор и ще продължат да се грижат един за друг.

4. Истинските приятели винаги ще бъдат честни с теб

Колкото и да е трудно да се каже нещо – истинските приятели винаги ще ти казват истината. Ако си си купил нов панталон, който на теб много ти харесва, но в действителност никак не ти отива, единственият, който ще ти каже това ще е един истински приятел.

5. Истинските приятели никога няма да те предадат

Един истински приятел няма да говори за вас зад гърба ви, да се присмива на грешките или външния ви вид. Никога няма да отиде на среща с момиче или момче, което ви харесва. Няма да заговорничи с други деца срещу вас.

Вижте още:
Умееш ли да си добър/а приятел/ка? – тест



Коментари
2 коментара

Йоана Иванова , 11 г.,

Публикувано на 29.07.2016

Благодаря за информацията как да познаем добрия приятел.

А... В..., 11 г.,

Публикувано на 12.03.2022

Браво! Това настина е вярно. Просто много ми хараса как е казано и това е направо сеедно някой претсказва същите неща който друг ми ги е говорил!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град