новини детски

Начало | новини детски | Първа, достойна за аплаузи изява на вокална група “Детски смях” на международната сцена

Първа, достойна за аплаузи изява на вокална група “Детски смях” на международната сцена

Петя Петрова, 14 г., Търговище | 2009-07-28

Първа, достойна за аплаузи изява на вокална група “Детски смях”  на международната сцена

Охрид – едно културно средище, събрало в себе си история и спомени, които и до ден днешен го прославят по безкрайните ширини.

Вокална група “Детски смях” за пореден път показа, че българските деца могат да постигнат много, но вече и извън пределите на България. Град Охрид стана свидетел на техните изяви. Решени да представят страната си, те заминават на летния лагер-фестивал “Златно славейче”.

След 17-часов път, с пристигането си в град Охрид, нашенците разбират, че отреденото място за почивка и отдих и същевременно изнасяне на фестивалната им програма, се оказва бивш санаториум, непроменен и до наши дни: излющени стени, по 10 човека в стая, една баня и тоалетна на етажа в “Златно отморалище”. Разочарована от условията, ръководителката на състава, Десислава Станкова, намира хотел, предлагащ много по-добри условия за престой, непосредствено до езерото и с близки до първоначалните цени. След като вокалната група напуска “Златно отморалище”, участието й във фестивала отпада.

Децата посещават много забележителности като Самуиловата крепост, Билянини извори, манастира “Св. Наум”, църквите “Св. Климент и Пантелеймон”, “Св. Петка” и плават с лодка в Охридското езеро.

Първият си концерт те изнасят пред летуващите студенти в базата, но най-голямото им постижение, за което са благодарни на ръководителката им, е концертът на самия център, до паметника на Климент Охридски. Нашите представители се харесват на жителите на Охрид и в продължение на един час пеят песни на всякакви езици и в различни стилове. В програмата участват дует, трио, индивидуални изпълнители и разбира се, групата “Детски смях”.
След завръщането си на родна земя, децата споделиха, че са си прекарали незабравимо и са пълни с енергия за предстоящи приключения.



Коментари
1 коментар

Виктория Иванова, 13 г.,

Публикувано на 13.10.2009

Охрид невероятен град който посетихме Какво да кажем за Охридското езеро?Невероятно красиво е-има и прекрасни хотели около него, които позволяват да се наслаждавааме по-дълго на гледката удобно приседнали на терасата на стаята си.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град