новини детски

Начало | новини детски | Деца направиха най-високата шопска салата

Деца направиха най-високата шопска салата

Аз детето | 2009-07-30

Деца направиха най-високата шопска салата

Стотици участници и гости станаха част от фестивала “Пъстра трапеза на гости на Етъра”. А в рамките на събитието деца приготвиха най-високата шопска салата. Рекордните жеги на 25 юли не попречиха на любители, кулинари, шеф готвачи, много чужденци и стотици хора от региона на Габрово и страната да вземат участие в поредното издание на националния кулинарен фестивал “Пъстра трапеза на гости на... моя град”, което този път се състоя в Етъра.

Поредното издание на кулинарния фестивал бе официално открито от старши научен сътрудник г-н Ангел Гоев – директор на архитектурно-етнографски комплекс “Етър”, г-н Пеньо Иванов (Ивитал Консулт) – основен организатор на фестивала и г-н Павлин Петров – председател на “Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите”.

Програмата на мероприятието включваше участието на фолклорни групи, читалища, самодейни състави, както и на много индивидуални участници. Представиха се групи от село Жълтеш, село Кръвеник, Драгановци, Гостилица, село Буря, Батошево, Градница, село Младен (до Севлиево), Богатово.

Едно от най-атрактивните състезания на фестивала в Етъра беше състезанието за “Най-висока шопска салата” приготвена от деца.

Ивона Филипова от Габрово и Хулия Ахмедова от Испания се състезаваха срещу Виктория Великова и Тихомир Иванов от Габрово. Победители в тази вкусна надпревара станаха Ивона и Хулия, които постигнаха височина на салатата от 19 см.

Салата колело
Салата
Салата "Диведа"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град