зоокът

Начало | зоокът | Пандите – най-големите беладжии

Пандите – най-големите беладжии

Аз детето | 2016-05-18

Пандите – най-големите беладжии

Знаете ли кои са най-големите беладжии в света? Не се чудете дълго – сигурни сме, че повечето от вас ще посочат себе си, братчето или сестричето си. Родителите ви пък ще дадат същия отговор, така че накрая излиза, че повече от половината свят смята, че децата правят най-големите бели. Макар и отдавна да ви е простено, със сигурност не е забравена онази хубава ваза, която без да искате сте бутнали или онова красиво цвете, от което котката реши, че ще си направи салата и го изяде. Дори ние сме правили бели, ще ви разкажем тази, на която най-много се смеем днес. Имахме котка, една красива рижава котка. Тя беше страшно палава и обожаваше да гледа през прозореца навън. Не изпускаше нищо от зоркия си поглед и знаеше всичко, което става в квартала. Един ден обаче родителите ни решиха, че на прозореца трябва да има перде и сложиха. На нашата котка не ѝ пукаше и пак отиваше да си гледа през прозореца, само че като слизаше от перваза леко се объркваше от пердето. Ние много я обичахме и затова един ден хванахме ножицата и точно по средата на красивото перде с цветя ѝ изрязахме една огромна вратичка да си минава или по-точно дупка и тя наистина минаваше оттам, а за родителите ни това си беше чиста беля. Сигурни сме, че и вие имате подобни истории. Оказва се обаче, че ние далеч не правим най-големите и смешни бели.

Сега ще ви заведем на едно място, където е най-очарователната и видно най-трудната работа на света. Ще ви заведем в далечния Съчуан, който е дом на няколко приюта за големи панди. То е най-важното място за опазването на тези малки и големи сладури. Но оказва се и най-трудното работно място. Ако си мислите, че е много готино и голям купон да работите сред пандите то сте прави, но само ако обичате шегите на ваш гръб. Служителите в центъра са заснели забавно видео, в което показват цялата прелест от това да... почистиш клетката на малките панди. Не че са толкова мръсни животни, напротив – почти не правят боклук, но пък обожават да си играят и затова чистенето е много трудно.

Както сами ще видите от видеото, защото това трябва и да се види, не само да се опише, да вземеш кофата за боклук от една панда си е голямо предизвикателство, особено когато тя твърдо е решила, че ще се търкаля в нея или че това е най-удобното място за кратка дрямка или пък е много забавно да си поиграем на гоненица с кош. Има само една дума, която ни изниква в главата сега – беладжии! Вижте сами и се позабавлявайте с малките черно-бели беладжии.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град