спорт

Начало | спорт | ОВЕРГАЗ баскет – предложение за свободното време

ОВЕРГАЗ баскет – предложение за свободното време

az-deteto.com | 2005-02-18

ОВЕРГАЗ баскет – предложение за свободното време

Искам да Ви разкажа за едно събитие с продължение, за една програма, която дава удоволствие от баскетбола на много деца от страната. Преди повече от година стартира инициативата “ОВЕРГАЗ баскет”. В първия турнир по стрийтбол участваха 462 деца от София, Ботевград, Ямбол, Перник и Костинброд. Към края на миналата година има изградени 25 школи в цялата страна, в които активно тренират над 1 500 деца. Вече са проведени 7 баскетболни турнира, 2 от които с международно участие.

Идеята на програмата “ОВЕРГАЗ баскет” е да се създадат детски баскетболни школи за бейби- (деца в 2, 3 и 4-ти клас) и мини- (5 и 6-ти клас) баскетбол в градовете, които са газифицирани от "Овергаз". Школите се организират и ръководят от “Овергаз” чрез Професионален баскетболен клуб ЦСКА.

Правило в програмата “ОВЕРГАЗ баскет” е, че не може да бъде върнато нито едно дете поради липса на физически качества, спортна интелигентност или талант.

Голямата цел на “ОВЕРГАЗ баскет” е увеличаването на децата, които тренират баскетбол във всички възрастови групи, както и развиването на баскетбола в градове, които нямат изградени традиции като Попово, Мездра, Ловеч, Нови Пазар, Първомай, Асеновград.

На всички талантливи деца ще бъде дадена възможност да продължат спортната си кариера в школите на ЦСКА и Ямболгаз. Те ще имат възможност и да учат в спортните училища – “Ген. Владимир Стойчев” в София и Спортното училище в Ямбол. Децата с други изисквания ще могат да продължат образованието си в новооткритите паралелки по газоснабдяване в съответните градове.

При записването си в група на “ОВЕРГАЗ баскет”, всяко дете получава лична баскетболна топка. При редовно участие в тренировъчния процес то може да получи екип: фланелка и шорти, спортен сак, спортни кецове и анцуг. Така, в рамките на пет месеца децата могат да бъдат екипирани за баскетбол, като всяка една придобивка за тях и техните родители е мотив и стимул за редовно посещаване на тренировките.

Ако харесвате баскетбола, и Вие може да се включите в програмата.

Повече информация може да прочетете на: www.overgas.bgКоментари
3 коментара

Инна Сергеева, 13 г.,

Публикувано на 06.09.2008

как мога да се включа в т0зи клуб?

Василена Павлевчева, 10 г.,

Публикувано на 21.01.2009

аз ще ходя тая година с отбора

Катрин Пачаразова, 13 г.,

Публикувано на 01.04.2009

днеска участвахме с евлоги георгиев град дупница и сме на 1 място.и миналата година отидохме чак до репъбликанско и бяхме на 3 място.днеска ми дадоха грамота и ме обявиха за най-полезен играч.аз тренирам от 3 години в рилски спортист самоков и баскета ми е в кръвта.обожавам баскета

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град