Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Още 6 филма за животни, интересни и полезни, които да гледате през почивните дни

Още 6 филма за животни, интересни и полезни, които да гледате през почивните дни

Аз детето | 2022-11-11

Още 6 филма за животни, интересни и полезни, които да гледате през почивните дни

Всеки знае, че животните са по-интересни отколкото обикновено си мислим, но когато се стигне дотам да научаваме факти за тях за забавление, всички предпочитаме да четем и гледаме филми за състезания с коли или пък супергерои. Но знаете ли, по-големи герои от животните няма. Те имат толкова уникални способности. Освен това най-известните сред супергероите Батман и Спайдърмен, са вдъхновени именно от животните. Така че вместо за пореден път да гледате някой филм с летящи хора или говорещи котки, защо не изгледате някои от тези научнопопулярни филми, не са толкова скучни, колкото звучи. Просто пуснете и ще видите!

Африканските котки: царството на смелите

Тази спираща дъха картина е поръчана от Disneynature, дъщерно дружество на Walt Disney Studios. Под гласа зад кадър на Самюъл Л. Джаксън, зрителите ще научат историята на живота на прайд от лъвове, водени от мъдрата лъвица Лейла. Втората част на филма разказва за голям женски гепард, Сита, който героично се опитва да защити малките си от опасностите, които дебнат в саваната, гъмжаща от хищници.

Черният плувец

Документалният трилър на Габриела Каупъртуейт започва с история за инцидент, случил се през 2010 г. в Съединените щати. Тогава мъжката орка Тиликум точно по време на шоуто завлече дресьорката под водата и я уби. По-късно се оказва, че момичето не е първата жертва. В хода на своето разследване режисьорът се опитва да открие истинските причини за трагедията и да разбере какво е подтикнало най-умните животни, които в естествената си среда никога не нападат хора, да го направят. Филмът повдига важни въпроси за етиката на отглеждането на косатки в плен и ви кара да се чудите какво се крие зад зрелищните представления в делфинариумите.

Земя на мечки

Очарователно красив документален филм на френския режисьор Гийом Винсент ще запознае зрителите с красотата на Камчатския край, който често се нарича земя на мечките. След зимен сън величествените хищници правят дълго пътуване от високи хълмове до реки, където плува сьомга. Там мечките трябва да търсят храна през цялото лято, преди да се върнат в леговището си за нов дълъг сън. Лентата определено си заслужава гледането в оригинал със субтитри за озвучаването на френската актриса Марион Котияр.

Кралството на маймуните

Още един много красив филм от студиото на Уолт Дисни разказва как симпатичният цейлонски макак Мая и нейният новороден син Кип оцеляват в руините на древен храм насред джунглата на Шри Ланка.

Градът на котките

Непретенциозен, но много очарователен филм на турската документалистка Джейда Торун разказва за седемте опашати жители на Истанбул и хората, които се грижат за тях. В търсене на подходяща природа снимачният екип внимателно проучил различни райони на града и за да заснеме Истанбул на нивото на котешки очи, операторите монтирали камерата на кола играчка с дистанционно управление.

Земята: един потресаващ ден

Невероятни събития се случват с животни в различни части на света всеки ден. Някои се борят за оцеляване и територия, други са загрижени за защитата на своето потомство, а някой спокойно посреща нов ден след зимен сън. Отличен документален филм на BBC показва на зрителя живота на планетата в цялото му разнообразие. Този филм ще бъде гледан с удоволствие дори от тези, които са безразлични към фауната. В края на краищата, благодарение на усилията на оператори и монтажисти, всеки отделен епизод се превръща в забавна комедия, екшън уестърн или дори в напрегнат екшън филм. Например сцената, в която змии преследват новородена игуана, беше заснета толкова интензивно, че за известно време дори се превърна в едно от най-обсъжданите събития в социалните мрежи.

Кралицата на слоновете

В документалния филм на Виктория Стоун и Марк Дибли мъдрата майка слон Атина води семейството си през африканската савана в търсене на вода. По пътя величествените животни изпитват както радости, така и загуби.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град