зоокът

Начало | зоокът | Още 5 неща, които не трябва да правите на котката си, за да ви обича и да не разбиете сърцето ѝ

Още 5 неща, които не трябва да правите на котката си, за да ви обича и да не разбиете сърцето ѝ

Аз детето | 2020-01-24

Още 5 неща, които не трябва да правите на котката си, за да ви обича и да не разбиете сърцето ѝ

Котките определено не са домашен любимец за всеки, но в същото време са едни от най-предпочитаните. Със сигурност много от вас също имат от тези мъркащи приятели или пък поне ваши близки и познати имат. Всеки знае, че котките понякога може да имат собствено мнение по всеки въпрос и да са доста капризни и дори калпазани, но също така обичат стопаните си. Или поне тези стопани, които се отнасят добре към тях. Понякога това е доста трудно, особено когато направи някоя беля като да изяде любимото цвете у дома, да си свърши работата в любимите ви обувки или бог знае какво още... В тези случаи обаче не трябва да забравяте, че животните са животни, независимо за колко пухкави и умни ги смятаме. Често те не вършат тези неща, за да ви е зле на вас, а защото някакъв инстинкт им го подсказва. Така че ако искате вашата котка да ви обича и да ви слуша повече, ето кои са 5-те неща, които никога да не правите, защото те ще я обидят изключително много и буквално ще разбият сърцето на любимеца ви.

Пропускате малките неща

Това че котката ви е нахранена и напоена не означава, че се грижите добре за нея. Това е само част от всички грижи, които трябва да полагате за мъркащия си приятел. Да, нали не очаквахте, че да се грижиш за друго живо същество е лесно... Така че ако искате котката ви да е щастлива не забравяйте да я решите от време на време, да ѝ осигурите специално място на което да остри ноктите си, проверявайте ушите ѝ за бълхи, особено ако забележите, че ги чеша често. Всичките тези неща трябва да бъдат правени и забелязвани, защото ако котката се чувства зле... как може да е любвеобилен домашен любимец какъвто искате да имате.

Наказвате

Показването на гняв и наказанието на котката ви, когато тя просто пропуска тоалетната или изровичка пясъка извън нея или с нокти надраска някоя мебел няма да ви помогнат. Котката няма да разбере какво е това, което е направила не както трябва, защото през повечето време домашният ви любимец прави тези неща по инстинкт, а не защото иска да ви дразни. Така че когато се карате на котката си или я наказвате, това ѝ казва, че сте недоволни от нея, но тя няма абсолютно никаква идея защо. Намерете по-нежен начин да покажете на котката какво не трябва да прави.

Неглижиране, пренебрежение

Котките ви осигуряват компания, когато сте тъжни или когато имате нужда от нея. Забелязали ли сте, че те умеят това... Някак си усещат, когато има нещо нередно и веднага идват при вас с успокояващото си мъркане... Но искат да направите същото и за тях! Така че не оставяйте котката си без внимание. Не е нужно да я галите по цял ден, но едно погалване и здравей, когато се връщате или погалване и довиждане, когато излизате навън са напълно достатъчни, за да може животинчето да знае, че държите на него и не е само.

Не чистите редовно паничката за вода

Всяко живо животно се нуждае от чиста вода, която да консумира. Обърнете внимание на купата с вода на вашата котка, тъй като може да се натрупа прах и други неща, което прави водата нездравословна за котката ви. Освен това вземете купа, от която е лесно да се пие.

Нараняване

Всичко от „леко потупване“ до твърд удар, е нечовешко, зло, морално погрешно и гарантирано, че предизвиква страх в котката. Тези действия могат лесно и бързо да разбият самия дух на животното и неговото сърце. Както физическата, така и емоционалната болка учат котките да се страхуват от хората. Никога не правете нищо, което причинява вреда на вашата котка, тя ви обича, така че я обичайте и вие!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град