зоокът

Начало | зоокът | Още 5 неща, които да спрете да правите, за да не разстройвате или обиждате кучето си

Още 5 неща, които да спрете да правите, за да не разстройвате или обиждате кучето си

Аз детето | 2020-03-23

Още 5 неща, които да спрете да правите, за да не разстройвате или обиждате кучето си

Кучетата не могат да скрият емоциите си, затова лесно можете да видите в какво настроение са. Ако куче размаха опашката си и лае щастливо, когато види стопанина си, то е кристално ясно как се чувства в момента. Въпреки това не е толкова лесно да разпознаете чувствата на негодувание или тъга. В тази статия ще разберете какво може да разстрои домашния ви любимец и какво да не правите, за да не го карате да се съмнява в обичта ви!

Викате му

Ако вашето кученце все още не е достатъчно обучено, за да чака по-спокойно за разходка и остави локви по пода, вашето крещене само ще влоши нещата. Ако накажете физически кучето си или му викате, то няма да стане по-обучено, то просто ще се страхува от вас. Затова не крещете на кучето си. Кучетата се страхуват от силни звуци и не могат да разберат какво искате от тях. Жестовете са много по-ефективни. Ако не сте доволни от поведението на кучето си, заемете определена поза по свой избор и направете разстроено изражение на лицето. Обикновено това е достатъчно, за да може вашият домашен любимец да разбере, че е виновен.

Тормозите го дори без да се усещате

Да обуеш малки обувки на кучето може и да е смешно за вас, но за него е истинско мъчение. Имитиране на лай, дърпане на опашката или играчка с храна, която кучето не може да докопа. Това не само го ядосва на момента, но и го обижда за дълго време. Така домашният любимец губи вяра във вас и никога няма да ви слуша. Напротив – вероятността да прави бели напук е много голяма.

Не си играете достатъчно с кучето

Ако не можете да намерите достатъчно време, за да си поиграете с четириногия си приятел, бъдете готови да повреди много неща, когато не сте вкъщи. Вашият домашен любимец трябва да освободи енергията си и ако не можете да му помогнете с това, той ще намери свой собствен начин. И определено няма да ви хареса. Играта с вашето куче е важна. Тя трябва да развие физическата издръжливост на вашето куче (например, бягане) и интелигентността (например, да играе с вас на криеница).

Оставяте го за дълго време само

Кучетата са социални животни и не обичат да бъдат сами. Разбира се, не можете да прекарате цялото си време с кучето си, но можете да намалите нивото на тревожността му. Прекарайте колкото е възможно повече време с кучето си, когато сте вкъщи. Не забравяйте да си поиграете с вашия приятел. Следвайте точен график. Животното трябва да знае времето, когато напускате дома и кога се връщате. Купете различни играчки, за да може вашето куче да се забавлява, докато сте далеч.

Депресирани сте

Ако сте забелязали, че кучето ви е тъжно, обърнете внимание на собственото си състояние на ума. Вашият домашен любимец усеща настроението ви и ако се почувствате зле, кучето ви също може да изпадне в депресия. Вашият любимец може да подобри настроението ви, но и вие трябва да положите малко усилия. Когато се чувствате тъжни или нещастни – поиграйте с кучето си – това ще разведри и вас и него и така и двамата ще сте отново щастливи!

Прочете и останалите 5 неща!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град