конкурси

Начало | конкурси | Олимпиада по орнитология

Олимпиада по орнитология

БДЗП | 2005-05-13

От 10 до 20 май ще се проведе училищният кръг на традиционната олимпиада по орнитология, която Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) организира за шеста поред година. В състезанието ще премерят знанията си за птиците ученици до 8 клас в няколко района на страната – Хасково, Кърджали, Бургас, Пловдив, Свищов и Варна.

Олимпиадата се организира със съдействието на съответните Регионални инспекторати по образованието на Министерство на образованието и науката, които разпространяват информация до всяко училище и оказват пълно съдействие при подготовката и осъществяването на състезанието, за което сърдечно им благодарим.

Олимпиадата по орнитология ще протече в три кръга – училищен, регионален и финален.

Училищният кръг ще се проведе от 10 до 20 май във всяко училище от споменатите по-горе региони, което е заявило желание за участие. След това в началото на юни, класираните ученици ще отидат на втори – регионален кръг. Регионалните победители ще премерят силите си на третия-финален кръг, който ще се проведе в Малко Търново, в Природен парк “Странджа”

Благодарим на членовете на БДЗП, които се включиха в подготовката на въпросите за първия кръг и използваме възможността да поканим тези от вас, които имат желание да ни изпратят “трудни” въпроси за младите участници, които ще мерят сили в следващите кръгове.

Олимпиадата се организира за 6 година в Хасково и Кърджали, за 4-та в Бургас, за 3-та в Пловдив, за 2-ра в Свищов и за 1-ва във Варна, и от година на година интересът към състезанието все повече нараства. Крайната ни цел е олимпиадата да стане наистина национална и в нея да участват учениците от всяко едно училище в страната.

На младите природолюбители, които ще се включат желаем успех!

След 20 май тестът от училищния кръг ще бъде поместени в интернет страницата на БДЗП – www.bspb.org и всеки, който желае може да провери знанията си.Коментари
1 коментар

Деница Коначева, 16 г.,

Публикувано на 26.05.2010

Може ли някой да даде линк към олимпиадата :}

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град