приказки от деца

Начало | приказки от деца | Новото приятелство

Новото приятелство

Ралица Паскалева | 2014-05-30

Новото приятелство

Преди много, много време в едно малко градче насред гората живеело едно момче на име Джак. Един ден Джак решил да се поразходи малко в гората и да набере горски плодове. Рядко хора ходели там, тъй като се разказвали всякакви страшни истории. Повечето гласели, че вътре се крие опасен дракон. Джак обаче не вярвал на тези истории и влязъл в гората. Докато събирал горски плодове, чул странен звук. Джак решил да провери откъде идва този шум и тръгнал в тази посока. Не след дълго отново чул звука, но по-силно. Изведнъж пред момчето се показа не просто обикновено животно, а истински дракон. Първоначално Джак не осъзнал, че това е дракон, но само след секунди той вече бягаше през гората. Беше се изплашил и вместо да се приближи към него и да го поздрави, той реши да избяга.

Когато се прибра вкъщи и започна да размишлява си припомни как изглеждаше драконът. Джак разбра, че е постъпил много грубо като беше избягал така бързо от него и реши утре да се опита да го потърси и да се запознае с него. Рано сутринта, той приготви раницата си като сложи в нея малко храна и вода. Този ден Джак нямаше търпение да се срещне отново с дракона. След като стигна до мястото, където миналия ден го беше открил, видя, че драконът лежи на земята и плаче. Джак отиде до него, потупа го и се представи:
– Здравей, аз съм Джак.
Драконът се обърна към него и отговори:
– Здравей, Джак, моето име е Рекси.
– Защо плачеш, Рекси? – попита го момчето.
– Аз все още съм дете дракон и аз като всички деца искам да играя, но всички се плашат от мен и бягат.
– Рекси, аз искам да играя с теб.
Рекси се усмихна и се изправи. Цял ден Джак и драконът играха на всевъзможни игри.

На следващия ден и едно тигърче се присъедини в техните игри. Постепенно всички животинки се престрашиха и се включиха в забавата и вече никой не се страхуваше от него. Рекси вече имаше приятели и не тъжеше повече. Дори когато Джак стана по-голям, не забрави Рекси и всеки ден след училище той отиваше в гората при своя приятел.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град