важните неща

Начало | важните неща | Най-важното нещо в живота е да имаш приятели

Най-важното нещо в живота е да имаш приятели

Даниела, 12 г. и Никол, 9 г., Ямбол | 2008-11-13

Най-важното нещо в живота е да имаш приятели

За мен има много важни неща в живота ми.
 Първото нещо и може би най-важното е да имам приятели, на които да споделям всичко. Ако нямам приятели аз ще съм самотна, а всички около мен ще са ми чужди и странни хора. Ако имам приятели ще може да им споделям моята мъка или нещастие, което ми се е случило. Ако дойде тъжен за мен миг, приятелят ми винаги ще намери начин да ме разведри и аз да забравя за неприятностите си.
 Когато ми се е случило нещо радостно и щастливо, аз първо ще отида да се похваля на приятеля си.
 Дори когато той е нещастен ще се радва с мен и ще ми покаже своята радост.
 Приятелите са да си споделят тайни, които да помнят завинаги. Приятелите се защитават и си помагат взаимно. Приятел може да се нарече само човек, който винаги ти е втората дясна ръка.
 Най-добрият приятел на едно дете е майката. Тя от бебе се е грижила за своята рожба и я е дарявала с всеотдайна обич и грижи. Защитавала го е и винаги би могла да даде живота си за него.
За мен едно от най-важните неща в живота ми е да имам приятели.
 
Аз имам много добри приятели и приятелки, но само едно момиченце мога да нарека като най-добра. Тя се казва Никол. Може би името й е доста особено, но тя може да върши чудеса с живота ми. Тя е невероятна. Невероятно е да я гледаш. Охх, колко сладка е. Бяло, пухкаво лице като току що посипан сняг. Устните й са красиви като кръвта, а очите й - сини като небосвода. Тя може да прави чудеса с мен. Омайва ме така, че аз забравям къде съм. Пък и е толкова мила... Мила, мила никой не може да се сравнява с нея. Майка й винаги я облича като кукла. С роклички и полички,  панталончета и блузки. Въпреки, че тя е с три години по-малка от мен, аз я чувствам като сестра. Когато тя не разбира някои неща например от математиката или българския, винаги пита мен. Тя ме изненадва с нейната чудно прекрасна усмивка всеки ден. Надявам се аз (Даниела от гр.Ямбол на дванадесет години ) и моята "по-малка сестра" (Никол от гр. Ямбол на девет години) да сме ви развълнували! Поне за малко! Обичаме ви!

Участва в конкурса "Моят най-добър приятел"
 



Коментари
4 коментара

СИЛВИА КАУЛИТЗ, 12 г.,

Публикувано на 04.04.2009

Понякога приателите могат да те утишат,но рядко има истински приатели.Често някой става приател с ншкой заради нещо което иска. Аз мися,че то е нещо рядко срещано по този лажлив свят.Трбва да си подбираме така приателите,че да е истинско приатеството с тях.

Р алз, 12 г.,

Публикувано на 04.07.2010

Прекрасно е.Дани и Ники,възхищавам ви се.ДО РЕДАКЦИЯТА:ТОВА ТРЯБВАШЕ ДА СПЕЧЕЛИ.

Р алз, 12 г.,

Публикувано на 04.07.2010

Ники мн си сладка.

Маги Бориславова, 12 г.,

Публикувано на 04.05.2011

Това е просто прекрасна !! :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град