зоокът

Начало | зоокът | Най-накрая и група елени успяха да се порадват на красотата на прочутите черешови дървета

Най-накрая и група елени успяха да се порадват на красотата на прочутите черешови дървета

Аз детето | 2020-05-18

Най-накрая и група елени успяха да се порадват на красотата на прочутите черешови дървета

Чували ли сте някога нещо за сакура? Сега ако си мислите, че това е някакъв супергерой от японска анимация или комикс – веднага ще ви кажем да не го мислите. Това няма нищо общо. В това време от годината сакура по-скоро може да ни напомни за свежата и красива пролет! Вече имате ли предположение? Сакура е японският термин за цъфтящи черешови дървета – (Prunus serrulata), които цъфтят с най-красивите цветове на череша за кратко време всяка пролет. Тези дървета са различни от вида на черешовото дърво, което ражда черешов плод. Тяхната природна красота и силната символика, както и честото им използване в японското изкуство са превърнали цъфтежа на черешата в икона на културната идентичност на Япония.

Цъфтежът на тези фини красоти се превръща в истински празник, когато във всяка област, японците се наслаждават на „ханами“, което е традицията за пикник под цъфтящо черешово дърво. Традицията на ханами датира от много векове и представлява най-радостното време на фестивали и чествания в чест на красотата на черешовите цветове. За съжаление красотата на черешовите цветове е кратка. Понякога цъфтежът на черешите трае само около една седмица. Начинът, по който те цъфтят наведнъж и увяхват скоро след това за Япония е символ на човешката смъртност и колко кратък и ценен е животът. Поради силната си символика и естествена красота, цъфтежът на черешите често се използва в японското изкуство, както и в дизайна на всякакъв вид потребителски стоки. Така например повечето японци имат в дома си картина с цъфналите дръвчета, защото вярват, че тя им носи късмет, любов и пролет.

Тази година обаче, всички знаем заради какви обстоятелства, японците ще се радват на красотата на сакура или от прозорците си, или като само преминават оттам. Няма да има пикници, няма да има празненства! Не, чакайте – не се натъжавайте по този повод. Оказва се, че японците всъщност са доста щастливи. Понеже хората не превзеха местата под короните на прекрасните и красиви цъфнали дървета, дадоха възможност на едни други живи същества да им се порадват и това всъщност е повод, който трябва да накара всички ни да се усмихнем!

Японски фотограф сподели зашеметяващи кадри от парка „Нара“. Те са направени още в средата на април, но сега обикалят целия интернет и карат много хора по света да се усмихват и даже да се замислят за влиянието, което оказваме върху всички живи същества. Кадрите показват спокойна сцена с елени, които се наслаждават на вишневите цветчета, така както никога не са могли, заради пикниците и празненствата на японците и туристите! През този ден фотографът всъщност е трябвало да направи няколко сватбени снимки на двойка, която също имала уникалния шанс да се снима сама под дърветата, но... кадрите на фотосесията бързо били превзети от елените, които изглеждали щастливи и спокойни и сякаш наистина се наслаждават на възможността и те да бъдат по-близо до невероятните цветове на сакура!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град