зоокът

Начало | зоокът | Мишки, които се бият на метростанция, спечелиха фотоконкурс за дивата природа

Мишки, които се бият на метростанция, спечелиха фотоконкурс за дивата природа

Аз детето | 2020-05-14

Мишки, които се бият на метростанция, спечелиха фотоконкурс за дивата природа

Знаете ли какво е необходимо, за да станеш най-известния фотограф в света и да спечелиш най-престижния конкурс само с една снимка? Ако си мислите, че трябва да имаш скъпа техника, да ходиш на екзотични места или да снимаш най-красивите манекени в света – ще сгрешите. Трябва просто да имаш око за малките неща, които можеш да видиш навсякъде. И имаме идеалното доказателство. Как ви звучи да заснемете мишки, които се бият в метрото? Не звучи чак така вълнуващо, но ако улучиш точния момент и кадър... Точно това е направил Сам Роули, който се превърна в тазгодишния носител на наградата за фотография на диви животни. Тази снимка го направи и най-известния фотограф в света. Защото хващайки точния кадър, Роули е направил снимката да изглежда така все едно това не са точно мишки, а малки хора супергерои.

Около 28 000 фенове на фотографията на дивата природа са гласували в краткия списък от само 25 снимки допуснати до финала на конкурса, увенчавайки с победата снимката „Мишки се бият в метрото“ в Англия. В опит да улови интересни кадри на диви животни в градска среда Сам ляга на пода на метростанцията в очакване да се появи някой гризач. Това, което получава обаче е повече от фантастично. Той вижда мишките, които няколко пъти се бият за остатъци от храна разпръснати от пътниците и накрая улучва идеалния кадър.

Фотографът казва, че боят между мишките е продължил само няколко секунди, преди едната да грабне парчето храна и да изчезне, но толкова е било необходимо за невероятния кадър! Дали и мишките в софийското метро са толкова агресивни? Оглеждайте се и снимайте, ако забележите.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град