новини детски

Начало | новини детски | Научният център за деца „ПланетУм” – Бургас отвори врати

Научният център за деца „ПланетУм” – Бургас отвори врати

Аз детето | 2020-10-30

Научният център за деца „ПланетУм” – Бургас отвори врати

Най-новата бургаска атракция – Научен център „ПланетУм“, отвори врати днес. Центърът е създаден, за да доставя радост и нови знания на децата, не да стои празен. Затова той очаква първите си гости, като в петък и събота входът ще е свободен. Центърът отваря в 10 часа. Работното му време е до 18:30. Почивните дни в зимния период са понеделник и вторник.

Научен център „ПланетУм“ се помещава в сградата на Морска гара – Бургас. Той е място за малки и големи откриватели, жадни за знание. По забавен начин и в експериментална среда деца и родители ще откриват в Научния център отговори на сложни въпроси и любопитни факти от областта на точните науки, технологиите, подводната археология и астрономията. „ПланетУм“ съдържа три експозиционни зони и 20 образователни инсталации. Голямото човешко пътешествие във времето е представено в три експозиционни зони – „Иновации“, „Енергия“ и „Откривателство“, в които инженерните и природни науки стават по-привлекателни и разбираеми. 20-те образователни инсталации имат за цел да разкрият на посетителите необятния и интересен свят на точните науки, като всяка от тях носи отделно научно съдържание и ще провокира и малки, и големи да изпитат своите знания и умения. Възможност за изнесени уроци по физика, химия и различни експерименти предоставя СТЕМ зоната (Science - Technology - Engineering - Mathematics) в „ПланетУм“.

В Научния център най-малките откриватели могат да се превърнат в капитани на подводница в зона за активна игра, която пресъздава морско дъно с много риби и корали. Могат да чуят гласовете на птиците чрез една от инсталациите, или собственоръчно да създадат водовъртеж като прочутия Маелстрьом.

В настоящата ситуация на повишени нива на заболеваемост достъпът в Научния център ще е контролиран, за да не се запълва с посетители повече от 30% от капацитета му. На входа/изхода има дезинфектант, вътре може да се влиза само с маска. Всеки ден в „ПланетУм“ ще се извършва двуразова дезинфекция – от 13.30 до 14 часа, когато няма да се допускат посетители, и след 18.30, тоест след края на работния ден.

Вижте още
В интересния свят на подводниците
Тайните на най-дълбокото място в океана



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град