афиш

Начало | афиш | Музиката за деца се връща в зала „България“ с лятна история за тромпета

Музиката за деца се връща в зала „България“ с лятна история за тромпета

Аз детето | 2020-06-29

Музиката за деца се връща в зала „България“ с лятна история за тромпета

Музикалната образователна програма на Софийската филхармония „Фортисимо фамилия“ планира да се върне при почитателите си след паузата заради коронавируса с лятна история за тромпета. Новото начало на приказките е на 9 август от 11:30 ч. в голямата зала на концертен комплекс „България“, съобщават организаторите на концерта, като уточняват, че именно с „Приказка за тромпет“ преди 11 години е започнала програмата, създадена по идея на диригента Максим Ешкенази.

Този път в ролята на разказвачи влизат музикантите от Софийската филхармония под диригентството на Цанислав Петков, солистът Петър Македонски и актрисата Сандра Петрова, а програмата включва произведения, които показват изкуството да се свири на тромпет в целия му блясък и сложност. Публиката ще чуе „Полетът на бръмбара“ от Римски-Корсаков, „Музика на водата“ от Хендел, „Междузвездни войни“ на Джон Уилямс и др. Сценарият е на Александър Чобанов.

Организаторите напомнят, че всеки билет за несъстоялите се концерти през март („Приказка за обой“), април („Приказка за кларинет“) и май („Сен-Санс и Малкия Ото“) може да бъде заменен на касата на зала „България“ и да се ползва за „Приказка за тромпет“. Билетите могат да бъдат и върнати без замяна.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град