новини детски

Начало | новини детски | Министерството на образованието се отказа от промените във ваканциите

Министерството на образованието се отказа от промените във ваканциите

Аз детето | 2017-08-02

Министерството на образованието се отказа от промените във ваканциите

Министерството на образованието и науката се отказа от идеята децата да учат през юли. Учебната година ще започва на 15-ти септември, така както е записано в Закона за училищното и предучилищното образование. Това стана ясно по време на пресконференция в просветното министерство.

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев заяви, че приема аргумента, че в училищата няма климатизация. Първоначалният проект на МОН предвиждаше от следващата учебна година гимназистите от VIII до XI клас да учат до 6 юли. Досега най-късно завършващите приключваха на 30 юни. Така новият график предвижда още дванадесетокласниците да завършват на 16 май, учениците от първи до четвърти клас включително – на 7 юни, тези от V до VII – на 22 юни. След бурните негативни реакции просветното министерство се отказа от идеята и така учебната година няма да се удължава през юли.

Предвижданото свиване на лятната ваканция беше за сметка на увеличаване на коледната ваканция и прибавянето на дни към останалите ваканции през годината. „Вероятно последните, които приключват учебната година по график, гимназисти ще свършват на 30-ти юни“, коментира министър Вълчев.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град