новини детски

Начало | новини детски | Детско-юношески занаятчийски работилници ще се проведат в Русе

Детско-юношески занаятчийски работилници ще се проведат в Русе

Аз детето | 2017-08-04

Детско-юношески занаятчийски работилници ще се проведат в Русе

В периода от 22.08.2017 (вторник) до 25.08.2017 (петък) включително, Русенска търговско-индустриална камара и Дунавска задруга на народните художествени занаяти организират летни занаятчийски работилници за деца и младежи, които ще се проведат в двора на Дунавската задруга на ул. Витоша №18 (зад Корабния техникум).

Занаятите, до които ще могат да се докоснат участниците, са общо три:

1. Работилница „Художествена обработка на дърво (дървостругарство) и дърворезба“ - подходящо за деца над 12-13 годишна възраст и младежи. Обучението ще се води от майсторите Йордан Йорданов и Иван Чешмеджиев

2. Работилница „Художествена керамика (грънчарство)“ – няма възрастови ограничения. Обучението ще се води от майстор Пламен Троански.

3. Работилница „Изработване на накити“ (бижутерство) – без възрастови ограничения. Майстор Десислава Тихолова ще покаже интересна техника за изработване на бижута от мъниста. Инициативата е подходяща за деца от 2-ри до 12-ти клас и млади хора до 29 години и е напълно безплатна. В продължение на 4 дни общо 30 деца и младежи ще имат възможността да научат основите на един от занаятите, който си изберат. Ще могат да изработят свои творби, които ще бъдат подредени в изложба.

Инициативата цели да събуди интереса на младите към позабравените наши традиционни занаяти и се осъществява благодарение на проект „Дунав – Аз мога“, финансиран по Програмата Interreg V-A Румъния-България. Водещ партньор на проекта е Търговско-промишлена палата Враца, в партньорство с Русенска камара и румънската организация Европроджект.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град