афиш

Начало | афиш | Летните пътешествия на тримата чудати приятели от „Приключения с кораб“ продължават и през месец август

Летните пътешествия на тримата чудати приятели от „Приключения с кораб“ продължават и през месец август

Аз детето | 2024-08-20

Летните пътешествия на тримата чудати приятели от „Приключения с кораб“ продължават и през месец август

Предстоят поредица от летни събития на артистите от „Приключения с кораб“. Интерактивни представления и концерти с приключенска история, съчетаващи литературно, театрално, музикално, изобразително и приложно изкуство ще зарадват деца, родители, гости на столицата през месец август – част от Лятна програма на Столична община.

Маргарита Петрова – актриса и драматург, Здравка Кантарева – художник и сценограф и Милена Великова – композитор и музикант ще разкажат историята на трима приключенци, които следвайки порива на своето сърце достигат до чудат и непознат остров, където преминават вълнуващи препятствия, срещат странни и весели същества и накрая дори стават почетни гости на кралски купон. Какви тайни крие този остров с изненади ще разкрият вълшебните сцени и музика на двете предстоящи събития.

През месец август срещите на артистите с деца и родители ще бъдат на лятната естрада в парк „Борисова градина“ на датите:

  • 23.08.2024 г. от 18:00 ч. - куклен спектакъл с музика на живо „Островът на изненадите“ и работилница за кукли на Лятна естрада в парк „Борисова градина“, вход свободен;
  • 25.08.2024 г. от 10:30 ч. – Концерт „Приключения с кораб“ и работилница за 3D картички на Лятна естрада в парк „Борисова градина“, вход свободен.
  • След всяко събитие деца и родители ще са активни участници в две творчески ателиета. Магичният свят на куклите ще оживее пред детските очи и всяко дете ще създаде собствен герой – плоска кукла с движещи се крака и ръце в ателието на Здравка Кантарева – сценограф на спектакъла. Музикални игри и песни ще радват децата в музикалното ателие на композитора Милена Великова.

Следващите срещи от творческата програма на артистите предстоят през месец септември. Повече информация за тях ще откриете на страницата: Facebook Приключения с кораб.

Събитията се реализират с финансовата подкрепа на Столична община – „Лятна програма“ и с партньорството на АМАКидс България. Проектът е част от Лятната програма на Столична община.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град