афиш

Начало | афиш | Деца във Велико Търново ще представят спектакъла „Песента на Солвейг“ на Царевец

Деца във Велико Търново ще представят спектакъла „Песента на Солвейг“ на Царевец

Аз детето | 2024-07-15

Деца във Велико Търново ще представят спектакъла „Песента на Солвейг“ на Царевец

Около 70 деца от балетна школа „Класика“ към читалище „Надежда“ във Велико Търново и техни приятели ще представят спектакъла „Песента на Солвейг“ по произведението „Пер Гюнт“ на Хенрик Ибсен, съобщават от БТА. Представлението ще е на откритата сцена на крепостта „Царевец“ в старата столица тази вечер, съобщиха организаторите на Летен оперен сезон „Сцена на вековете“. То е част от програмата „Сцена на вековете – поглед към бъдещето“ на 9-ото издание на фестивала, насочена предимно към младежката аудитория.

В главните роли зрителите ще видят премиер-солистът на Държавна опера в Стара Загора – Фиорди Лоха, който ще изиграе Пер Гюнт, и солистката на Старозагорския балет Ивелина Николова, която ще се превъплъти в Солвейг. Ръководителят и хореограф на Фолклорен колектив „Плетеница“ от Велико Търново – Николай Корчев, ще е в ролята на Планинския цар, неговата дъщеря ще бъде изиграна от Диана Драганова, а образът на Анитра е поверен на балерината от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ в болярския град – Полина Кинова.

Децата от балетна школа „Класика“ ще се преобразят в горски феи, духове и тролчета. 10 техни връстници от „UN BESO art & dance center“ ще представят Арабски танц, посочиха от балетната школа. Музиката е на Едвард Григ, постановката е на Марин Удварев, а костюмите са дело на Надежда Николова и Олга Атрошенко.

Премиерата на балетния спектакъл „Песента на Солвейг“ беше в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново на 26 ноември миналата година. Предишното заглавие на балетната школа беше „Снежната кралица“, представено през 2022 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град