сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красива рибка за спомен от морето

Красива рибка за спомен от морето

Аз детето | 2014-07-27

Красива рибка за спомен от морето

Бяхте ли вече на море? Надяваме се, че сте били и че сте си изкарали прекрасно. Търсили сте мидички по плажа, плували сте в голямото синьо море и сте яли много сладолед. Но защо ли всяка хубава почивка свършва така бързо. За да не се натъжавате много и за да имате прекрасен спомен от още по-невероятна почивка ви предлагаме да си направите този дълготраен сувенир-рибка, която е наистина част от морето. Като е важно да запомните, че е добре да направите тази рибка докато сте на плажа. Това освен интересно забавление за там е и най-подходящото място лесно да намерите материалите за нея.

За нея ще ви трябват:

  • миди, камъчета или други плажни находки
  • малко гипс
  • вода (прясна или морска вода)
  • кофа или друг съд и пръчка за смесване на гипса


Прави се с няколко лесни стъпки:
1. Докато сте на плажа в мокър пясък изкопайте дупка във формата на рибка.
2. В така създадената форма на рибка подредете с лицето надолу мидите, камъчетата и всичко друго, което сте сметнали за подходящо за рибката. Чрез тях оформете красиви люспи, хрилете, както и всичко друго според вас, което трябва да има една риба. Внимателно натиснете елементите надолу, за да ги закотвите в пясъка, така че те няма да се движат, когато добавяте гипса.
3. Смесете малко гипс, така че да стане гъст и кремообразен. Ние използвахме седем чаши гипс и около 3 чаши вода. Много внимателно изсипете гипса в калъпа или формата на рибката, която вече сте направили. Нека се напълни малко повече от половината.
4. Когато гипсът е достатъчно изсъхнал, за да задържи всички части заедно, но все още не е прекалено твърд (обикновено затова му трябва един час), извадете рибата и внимателно изчеткайте всичкия излишен пясък. След това я оставете да изсъхне за още 2-3 часа и е готова.

Снимка: Spoonful.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град