сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да си направим шарени моливници

Да си направим шарени моливници

Аз детето | 2014-09-10

Да си направим шарени моливници

Още съвсем малко остана и ще е време да се върнем в училище! Но за да не започваме училището скучно е добре да се подготвен с нещо цветно и забавно, като например да си направим този моливник. Какво ще кажете? Изработва се лесно със съвсем малко материали, но е много красив.

За него ще ви трябват:

  • добре измита и подсушена консервна кутия без капак
  • гланцово блокче
  • лепило
  • ножица


Как се прави:
Изберете си един цвят за основа. Важното е да е по-голям и дълъг от кутията, за да я обхване цялата. След това навсякъде с лепилото направете точки по хартия и внимателно я залепете за кутията. А хартията, която остава да види във въздуха над нея внимателно прегънете и залепете по ръба на кутията, защото дори и той не трябва да се вижда. Трябва да се получи, както на снимката. След това оставете кутията да изсъхне и помислете за дизайна.

Ние сме направили два моливника – единия с шарени точки, а другия с шарени линии, но вие можете да ги направите и с друг дизайн. Нашите направихме по следния начин.
Изрязахме дълги и тънки ленти с различни цветове и ги залепихме една до друга върху хартията, а точките също изрязахме и ги залепихме на различни места. Ако пък не ми харесва с лепене можете и да нарисувате нещо. Важното е да направите моливника красив според вашия дизайн. Ако сте лепили, запомнете, че ще му трябват поне 3 часа да изсъхне.

А какво ще кажете за идеята да подарите вместо цвете на учителката, един такъв моливник направен лично от вас за нея?Коментари
5 коментара

Марияна Лозева, 9 г.,

Публикувано на 10.09.2014

ИНТЕРЕСНИ СА!

violeta gurkova dinkova, 9 г.,

Публикувано на 26.09.2014

E SA MNOGO HUBAVI I INTERESNI

Траяна , ,

Публикувано на 31.12.2014

Определено могат да направят ученето по-забавно!

velina stoyanova, 10 г.,

Публикувано на 12.01.2015

много е забавно и интересно

velina stoyanova, 10 г.,

Публикувано на 03.02.2015

Много е интересно,забавно,цжетно,закачливо и изглежда много ефектно . Казжам ви направете го,изключително е.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град