интересно

Начало | интересно | Изобретиха летящ и огнедишащ механичен дракон

Изобретиха летящ и огнедишащ механичен дракон

Аз детето | 2014-03-30

Изобретиха летящ и огнедишащ механичен дракон

В днешно време дракони се срещат само в книгите, филмите или пък в някоя видеоигра. Сега обаче всеки желаещ може да се сдобие със собствен летящ огнедишащ дракон, само че механичен. За целта трябва да отделите немалката сума от $60 000. Новото изобретение има почти триметров размах на крилата и е създаден на основата на радиоуправляем модел на реактивен самолет.

Механичният дракон може да развива скорост до 110 километра в час, а за огъня излизащ от устата му се грижи система с газ пропан-бутан. По обясними причини обаче огненият дъх не може да излиза по време на полет. На земята обаче огнената струя може да достигне повече от метър.

Това не е първият подобен дракон. През 2013 година драконът Tradinno за първи път видя бял свят. Тежестта на този приятел е 11 тона, дължината – 15,5 метра, а размахът на крилата е 12 метра, което позволило на робота Tradinno да стане най-големият в света крачещ робот, съгласно изданието за 2014 година на Книгата за световни рекорди на Гинес, която беше публикувана наскоро.

Драконът Tradinno е приведен в действие от 2.0-литров турбо-дизелов двигател, който е задвижван от електрически генератор и хидравлични системи, за сметка на които се движат всички елементи на робота. В качеството на външно покритие на робота се използват полиуретан и стъкло, покрити със защитен слой пластична кожа. За обезпечаване на реалистичност в играната от робота роля, в него е скрита 80 литра изкуствена кръв, която започва да тече от него в някакъв момент на представлението, и запас от втечнен газ за неговия огнедишащ дъх, осигуряващ всички пиротехнически ефекти.
Единственото, което не може роботът Tradinno е да лети, както другите роботи-дракони, въпреки наличието на крила. Но това може да е и за щастие, защото едва ли някой ще се зарадва на това, да бъде затиснат от падащо 11-тонно огнедишащо чудовище.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град