Инициативи

Начало | Инициативи | Интересна инициатива: родители и учители ще четат всяка вечер приказки по телефона в Мездра

Интересна инициатива: родители и учители ще четат всяка вечер приказки по телефона в Мездра

Аз детето | 2020-11-13

Интересна инициатива: родители и учители ще четат всяка вечер приказки по телефона в Мездра

Приказки по телефона ще слушат малчуганите от ДГ „Мир“ в Мездра, съобщават от БНР. Инициативата е на екипа на учебното заведение. Всяка вечер в делнични дни в 18:50 часа, някой от учителите ще чете на живо приказки по телефона. Призовани са всички, които имат възможност, да слушат заедно с децата си приказката и след това да обсъдят поуката от нея. Първа в инициативата „Приказки по телефона“ се включи Диана Вутова- – директорът на детското заведение, която прочете българската народна приказка „Златното момиче“.

„Почнахме от вчера. Знаем колко са заети родителите, не всеки може да отдели време да прочете приказка. На децата по-интересно им е чрез телефон, за това решихме да започнем тази инициатива. Да ви кажа, има ефект, тази вечер пак ще прочета приказка. Те децата ме питат тази вечер ще има ли пак приказка. Всички групи в детската градина си имат група във Фейсбук и клипът се споделя на живо.“

Поканени са всички родители, които изявят желание, да се включат в инициативата и да прочетат приказка по техен избор. А според нас всички детски градини в страната могат да вземат пример – чудесна инициатива, за която не са необходими чак такива усилия, но за децата ще е от изключително важно значение.

Family vector created by brgfx - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град