важните неща

Начало | важните неща | "Гората на тати"

"Гората на тати"

Петя Янкова, 6 г., Средец | 2008-04-16

"Гората на тати"

Здравейте!

Пише Ви Петя Янкова от град Средец, област Бургас. Аз съм само на 6 годинки и мама ми помага с писането. Искам да Ви разкажа за „моята гора” или както аз я наричам „гората на тати”, защото той е помощник лесничей в Държавно лесничейство „Средец” град Средец. Независимо от това,че съм още мъничка, искам да участвам в конкурса „Моята гора”, защото аз много я обичам.„МОЯТА ГОРА”

Аз съм само на 6 годинки. Градът ни е заобиколен от гори. Едно от най красивите места е местността „Божура”, намираща се близо до моя град. Там просто е „вълшебно”. Всичко сега е зелено и чисто. Има направени хранилки за животните, а също така и заградени огромни пространства за тях, където те си живеят. Моят татко е помощник лесничей. Работата му е много отговорна. Той пази гората от безотговорното рязане на дръвчета и се грижи за животните, като им осигурява храна. Когато той има почивен ден обичаме да ходим в „моята” гора или както аз я наричам „гората на тати”. Много ми е хубаво, когато видя сърничките, еленчетата, катеричките и другите животни да тичат. С тати и мама ги храним, а аз  искам да си поиграя с тях. Най-много обичам елена Гошко, който е красив и винаги идва при мен, когато ме види, защото знае, че му нося нещо за хапване в ръчичката. След като си похапне започваме „луда” игра. А през зимата, когато навали пухкав сняг и всичко става бяло, идва време за пързаляне с шейната и с тати и мама отново сме в гората. Затова толкова много я обичам. Искам винаги тя да бъде красива, чиста, прекрасна! Нека ние хората да я пазим, за да бъде тя все такава! Тя ще ни се отблагодари за това!
За седмицата на гората заедно с мама, тати и с други лели и чичковци посадихме 100 дръвчета в гората около нашия град, а учениците на мама участваха в посаждането на 1500 дръвчета.

Участва в конкурса "Детска седмица на гората"

Коментари
3 коментара

Нина Батакчиева, ,

Публикувано на 23.06.2008

Браво на детето.

Мария Пеева, 8 г.,

Публикувано на 08.12.2009

браво

Неси Стефанова, 10 г.,

Публикувано на 03.01.2010

Браво!Де да можеше така и в София... ~~~~~

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град