новини детски

Начало | новини детски | Голямото надиграване при СОУ “Никола Йонков Вапцаров” – Айтос

Голямото надиграване при СОУ “Никола Йонков Вапцаров” – Айтос

1 б клас, Айтос | 2009-06-27

Голямото надиграване при СОУ “Никола Йонков Вапцаров” – Айтос

Първото издание на танцовия конкурс под наслов “Голямото великденско надиграване” се е провело миналата година в двора на училището и се е превърнало във общоградско веселие на народното творчество за всички детски градини и училища в града.
Тази година проектът съвпадаше с големия християнски празник Великден и се надявахме всички граждани, общественици и учебни заведения в града да вземат участие в този невероятен празник, който се състоя на площада в града, за да го направим по-достъпен, за да не забравяме нашите традиции и обичай, които ни сплотяват в нашето забързано ежедневие.

При нас учениците от 1 “б” клас подготовката за това важно събитие започна няколко седмици преди неговото осъществяване. С вълнение и много притеснение започнахме да разучаваме право хоро и ръченица. В нашата възрастова група това бяха хората, на които трябваше да покажем колко сме научили. Не ни се отдаваше много, но имахме огромното желание за участие, а това беше по -важното. Пък и щеше да има награди.
Родителите ни ни помогнаха да намерим носии, за да изглеждаме по-добре.

Дойде и дългоочакваният ден, но времето ни изненада с дъжд. Не знаехме дали ще танцуваме. Организаторите ни успокоиха, че когато спре дъждът, всичко ще започне както е предвидено.
Така и стана, изведнъж дъждът спря и се показа слънцето, тогава всички детски градини и училища от града взеха участие. Никой не беше се отказал. Настроението на всички беше приповдигнато. Накрая празникът завърши с голямо хоро на площада на града.
Не взехме призови места, но получихме грамота, с която се гордеем.Коментари
1 коментар

анонимен , ,

Публикувано на 05.10.2009

аз съм първи за сега

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град