Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на „Малката русалка“ на голям екран и с истински актьори през 2023

Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на „Малката русалка“ на голям екран и с истински актьори през 2023

Аз детето | 2022-09-13

Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на „Малката русалка“ на голям екран и с истински актьори през 2023

През 1989 година, една добре позната приказка оживява на големия екран в красива, изпълнена с много музика вълшебна анимационна адаптация, която пленява въображението и сърцата на милиони зрители и се превръща в мигновена класика – „Малката русалка“ на „Дисни“. В добавка към страхотния финансов и културен успех, филмът дава начало и на изключително успешен период от цяло десетилетие, който става известен като „Дисни Ренесанс“, в който студиото се завръща към корените си и създава едни от най-големите си и обичани хитове. През май 2023 година „Малката русалка“ ще се завърне на екран в не по-малко впечатляваща и пленителна игрална версия, която обещава незабравимо изживяване в киносалоните, бележещо нова паметна глава в историята на „Дисни“.

Първият тийзър трейлър на „Малката русалка“ повдига завесата към забележителния подводен свят Атлантика, загатвайки за познатите, но и много нови чудеса, които ще открием в амбициозната продукция, оглавявана от номинирания за „Оскар“ Роб Маршал („Чикаго“, „Мемоарите на една гейша“), който работи с „Дисни“ за четвърти път след успеха на „Карибски пирати: В непознати води“, „Вдън горите“ и „Мери Попинз се завръща“. Трейлърът предлага и първата ни среща с иконичната Ариел и прекрасния ѝ глас, олицетворени от номинираната за „Грами“ актриса и певица Хали Бейли (Grown-ish).

„Малката русалка“ разказва за прелестната, надарена с божествен глас Ариел – най-младата дъщеря на владетеля на подводното кралство Атлантика цар Тритон. Ариел живо се интересува от човешкия свят и мечтае да открие какво се крие отвъд морето – нещо, което нейният баща строго ѝ забранява. Един ден, по време на свирепа буря, Ариел спасява от корабокрушение красивия принц Ерик, в когото се влюбва дълбоко и решава да направи всичко възможно да се срещне с него на сушата. Това я отвежда в ръцете (и пипалата) на злата морска вещица Урсула, която примамва русалката с пъклена сделка. Урсула ще я трансформира в човек за три дни, в замяна на нейния чудно красив глас – единственото нещо, което принц Ерик помни от срещата им. В рамките на тези три дни Ариел трябва да накара Ерик да се влюби в нея и да ѝ даде „целувката на истинската любов“. Ако това се случи, Ариел ще остане завинаги човек, в противен случай тя завинаги ще принадлежи на Урсула като русалка.

Сценарият на Малката русалка е дело на Джейн Голдман (Звезден прах) и Дейвид Магий (Животът на Пи), по приказката на Ханс Кристиян Андерсен. Наред с Хали Бейли, като цар Тритон и вещицата Урсула ще видим звездите Хавиер Бардем и Мелиса Макарти. Джона Хауър-Кинг е принц Ерик, а в останалите емблематични роли ще чуем гласовете на Давийд Дигс като Себастиан, Джейкъб Трембли като Флаундър и Акуафина като Скатъл. Във филма участват още Нома Думензвени, Джуд Акувудике, Лорена Андреа, Кайса Мохамар и др.

Гмурваме се дълбоко във вълшебния свят на „Малката русалка“ от 26 май само в кината на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град