новини детски

Начало | новини детски | Фестивал на хартиените фенери ще се проведе в Габрово

Фестивал на хартиените фенери ще се проведе в Габрово

Аз детето | 2014-09-02

Фестивал на хартиените фенери ще се проведе в Габрово

Всяка година, през месец септември в Габрово на площад „Възраждане“ се провежда фестивал „Хартиени фенери“, който чества свободата, любовта и мира. Тази година той ще се състои на знаменателната за България дата - 6 септември, ден на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, от 20:30 ч.

Желаещите да се включат могат да си донесат хартиен фенер или просто да се любуват на гледката.

Малко след като слънцето се скрие, стотиците участници в инициативата пускат във въздуха своите летящи фенери и само след минути небето е обсипано с множество светещи обекти. Вълшебната гледка високо над главите на хората, красивата музика за фон и невероятното огнено изпълнение на група FIMS създават чувство за специфична атмосфера, в която изпъкват характерът на града, ангажираността на неговите жители и културните традиции на целия регион.

Авторите на идеята за фестивала - Антослав Илиев и Венци Ангелов, заедно с техни приятели, за първи път организират събитието през 2011 г. Целта им е да създадат нещо уникално, което да разчупи еднообразното ежедневие в града. Младите габровци имат амбицията да превърнат тази малка инициатива в местна традиция.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град