новини детски

Начало | новини детски | Фъргюс Крейн и огнените диаманти

Фъргюс Крейн и огнените диаманти

Аз Детето | 2007-07-20

Фантастичният роман Фъргюс Крейн и огнените диаманти е носител на Златен медал за детска литература на Нестле за 2004 г. и се радва на огромен успех по цял свят. Вълнуващият сюжет и прекрасните илюстрации стимулират детското въображение и пораждат интерес към четенето, като го превръщат в игра и забавление.

Точно в полунощ на прозореца на стаята на 9-годишния Фъргюс Крейн кацва чудна летяща кутийка. В нея е скрито тайнствено послание, което е само началото на поредица от вълнуващи приключения по незнайни земи и морета.
Малкият мечтател живее с майка си в крайбрежното градче Монтморънси и често й помага в пекарната. Баща му капитан Маркъс Крейн отдавна е изчезнал в моретата в търсене на прекрасната ядка от макадачио – тайната съставка на шоколадовите флорентинки, които приготвя майка му. Момчето учи на борда на кораба училище „Бети Джийн“, където и учителите са повече от необичайни – петима пирати начело със страховития капитан Желязна хватка.
Фъргюс и неговите верни приятели от училището се оказват замесени в коварния пиратски план да заграбят съкровището от огнени диаманти, скрито дълбоко в недрата на Огнения остров. Момчето полита на гърба на величествен летящ кон, за да разгадае тайната на злодеите и да намери нови приятели. Благодарение на своя отдавна изгубен чичо Тео и неговите помощници пингвините Фин, Бил и Джаксън, Фъргюс успява да спаси живота на приятелите си и да избави от вулканичния остров тайнствения корабокрушенец, който се оказва не друг, а неговият баща.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град