любопитно

Начало | любопитно | Дж. К. Роулинг ще строи колибата на Хагрид

Дж. К. Роулинг ще строи колибата на Хагрид

Аз детето | 2014-10-31

Дж. К. Роулинг ще строи колибата на Хагрид

Макар че вече не се очаква нова книга за знаменития магьосник Хари Потър, новините за него винаги ще ни заинтригуват каквито и да са те. Сега имаме една много любопитна и вълнуваща новина за всички Хари Потър фенове. Нали не сте забравили кой беше Хагрид и най-вече къде живееше. Трябва да помните Рубиъс Хагрид – онзи симпатичен великан, преподавател в училището "Хогуортс" и Пазител на ключовете в романите от поредицата "Хари Потър". Той пръв видя Хари и му показа, че той е истински магьосник, той му помагаше във всички приключения и му даваше полезни съвети. А помните ли къде живееше, в една малка, но уютна колиба в началото на Тъмната гора.

Е, тази колиба вече няма да е само декор от филм или въображението в книгата. Британската писателка Дж. К. Роулинг, прочула се с романите си за приключенията на Хари Потър, ще строи собствена "колиба на Хагрид" в имението си в Шотландия, предаде БТА.

49-годишната Роулинг наскоро е получила "зелена светлина" за строежа от общината на Пърт енд Кинрос. Запознати със скиците за каменна лятна къща в имението на писателката твърдят, че постройката поразително прилича на колибата на Хагрид. В разрешителното е указано, че по време на строежа не трябва да има отсечени или повредени дървета.

Снимка: dailymail.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град